Русия планира да си връща половината от загубите за експлоатацията

...
Русия планира да си връща половината от загубите за експлоатацията
Коментари Харесай

Роскосмос комерсиализира МКС


Русия възнамерява да си връща половината от загубите за употребата на Международната галактическа станция към 2025 година за сметка на комерсиализирането ѝ, заяви в петък сутринта шефът на Роскосмос Игор Комаров.

Според Комаров това ще стане "за сметка на галактическия туризъм, провеждането на опити и комерсиализацията на потреблението на МКС", сподели Комаров на форума "Русия - страна на възможностите", представен от РИА-новости.

Общият размер на вложенията на всички страни участнички от самото начало на плана е над 150 милиарда $.

По-рано компанията S7 заяви проектите си да вземе МКС на концесия след 2024 година и да сътвори на нейна основа транспортна система, кояти ще помогне да се се обслужват товарите, който биха дошли с междуорбитални транспортни буксири, ще се реализира сглобяване на нови орбитални конструщзии. Това ще докара до понижаване на разноските а реализиране на по-нататъшните полети към галактическото пространство.

В рамките на Федералната галактическа стратегия от 2016 до 2025 година за МКС са планувани бюджетни средства над 250 милиарда рубли (над 4,38 милиарда долара). /БГНЕС, РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР