Русия планира да построи първия си ядрен самолетоносач, който ще

...
Русия планира да построи първия си ядрен самолетоносач, който ще
Коментари Харесай

Русия ще строи първия си ядрен самолетоносач, след като бракува единствения, който има

Русия възнамерява да построи първия си нуклеарен самолетоносач, който ще има бойно водоизместване от 70 000 метрични тона.

Той ще бъде по-малък от американските превозвачи, само че все пак ще превъзхожда единствения съветски самолетоносач " Адмирал Кузнецов ", написа Business Insider.

Тази стъпка страната прави, откакто единственият подобен транспортен съд, който има в защитата си предходната есен се поврежда. Тогава съветският флот стартира да създава самолетоносач от последващо измерение с нуклеарна задвижваща система. Очаква се стъпките по самото създаване на оборудването да стартират през 2023 година и евентуално то да бъде готово след 2030 година.

През последните години от Студената война Русия стартира да стори нуклеарен самолетоносач, само че рухването на Съветския съюз кара страната да приключи плана. Частичният подготвен корпус на кораба се разглобява и бракува.

По отношение на тази тежка военна техника Русия изостава доста от Съединени американски щати. Щатите разполагат с 11 самолетоносача. А Китай има два стандартни превозвача като " Адмирал Кузнецов ", само че азиатската страна работи и върху трети по-модерен транспортен съд.

Единственото такова бойно владеене на Русия се оказва разочароващо. Корабът рядко е влизал в деяние, а в интервала 1991-2015 година е описван като едни от най-лошите самолетоносачи в света. При плаванията му той постоянно е придружаван от аварийни лодки, при положение, че възникне проблем.

Последната повреда бе предходната есен, когато солидният изсъхнал док PD-50 потъва дружно с превозвача. Тогава тежък кран пробива палубата. Щетите са прекомерно огромни да бъдат поправени и по тази причина Русия счита за по-лесно да бракува кораба.

Нов нуклеарен самолетоносач сигурно ще бъде от изгода на съветския флот, само че това е мъчно, защото военните нямат задоволително финансиране. За малко време Русия е трябвало да понижи производството на главните си бойни танкове и пето измерение реактивни многоцелеви изтребители Su-47.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР