Русия планира да покаже оборудване на НАТО, което е унищожила

...
Русия планира да покаже оборудване на НАТО, което е унищожила
Коментари Харесай

Русия ще покаже пленени в Украйна оръжия НАТО пред посолствата на западните държави

Русия възнамерява да покаже съоръжение на НАТО, което е унищожила в Украйна, пред посолствата на западните страни, които са го доставили. Това заяви ръководителят на долната камара на съветския парламент - Държавната дума, Вячеслав Володин в сряда.

" Особено забавно е предлагането да се инсталира изгоряло съоръжение до посолствата на тези страни, които го изпращат в Украйна ", сподели Володин, който издаде заповеди за организирането на подобен показ.

Идеята за излагане на публични места на пленено въоръжение не е нова. Украйна я практикува отдавна, като сложи пред съветското посолство в Берлин погубен съветски танк, а деятели заляха улицата пред съветското посолство в Лондон с алена багра, с цел да извърнат внимание към цивилните жертви на войната. Унищожено тежко съветско оръжие беше показано и на централен площад в Киев при започване на войната.

Миналата седмица в Берлин беше изложена развалена при съветски обстрел украинска кола за спешна помощ. Машината, за която се споделя, че е потърпевша при започване на войната при Харков, е изложена пред постройката на долната камара на немския парламент - Райхстага.

Руски публични лица неведнъж са подлагали на критика западните страни за доставката на оръжия на Украйна, като настояват, че рискуват да удължат спора и да провокират по-нататъшна ескалация.

Украйна изиска оръжията, с цел да се отбрани и да си върне украинската територия, окупирана от съветските сили след пълномащабното навлизане на Москва през февруари 2022 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР