Русия планира да използва цивилни ракети-носители, предназначени за извеждане на

...
Русия планира да използва цивилни ракети-носители, предназначени за извеждане на
Коментари Харесай

Руснаците ще удрят Киев от космоса: За точността на удара съобщават немци

Русия възнамерява да употребява цивилни ракети-носители, предопределени за извеждане на спътници в орбита, за офанзиви против мегазащитени обекти на украинска територия. Това се потвърждава от аудиозапис на прихванат диалог сред някогашния началник на Роскосмос Дмитрий Рогозин и генералния шеф на ракетно-космическия център " Прогрес " Дмитрий Баранов, оповестен от немския вестник Bild*.

Изобщо руснаците ще изстрелят ракета в космоса, която ще пусне бойна глава непосредствено върху Киев. Приблизително това пишат демократичните медии, базирайки се на данни на вестник Bild*, който на уеб страницата си дава стенограма от диалога сред Рогозин и Баранов.

Въпреки това информацията е хвърлена в общественото пространство и има смисъл да се подреди, отделяйки житото от плявата. Най-малкото с цел да не се дава място на противников пропагандисти.

Анализирайте това

Изданието оповестява, че диалозите сред Рогозин и Баранов са се водили от началото на януари тази година. Но германците не прецизират за какъв интервал. А значимо ли е? Ако последният диалог се организира през вчерашния ден, тогава имаме една обстановка, само че в случай че е в края на януари, тогава е напълно друго.

Октомври свършва отвън прозореца; През цялото това време са осъществявани офанзиви против украинска инфраструктура, хранилища и други обекти с военно значение.

С други думи, концепцията можеше да се роди в края на 2022 година, когато нашата обстановка в действителност не беше доста добра; Те я обмислиха, взеха решение, че играта не си коства труда, и продължиха напред.

Но демократичните медии не се занимават с тези въпроси: Русия „ възнамерява “. Той възнамерява и възнамерява и няма да спре. Е, ужасните съветски милитаристи и тяхната тирания няма по какъв начин да не възнамеряват нещо извънредно. Това просто не се случва.

Лъжата предизвиква деменция

Много занимателен миг е, че и Bild*, и неговите рускоезични последователи преувеличават тематиката за сякаш извънредно ниската акуратност на сходни галактически удари.

" (...) Те също са загрижени, че грешката при удар може да бъде от 50 до 100 км ", написа вестникът.

Ако слушате записа, който германците разгласиха, тогава не става въпрос за точността на удара, а за ширината на коридора, в който ще попаднат горните стадии на първия и втория стадий.

За да не бъда необоснован, ето един откъс:

" Има техническа опция. Тук се завърта сред 8-та и 22-ра секунда по ролка във всяка посока. И тогава незабавно попада в равнината на пукотевица и, по този начин да се каже, по азимута на пукотевица. И ще стане ясно къде е този маршрут. Може да завие малко надясно, малко наляво, някъде в границите на 50-100 километра ", сподели събеседникът на Рогозин.

Изглежда по-ясно от всеки път. Освен това по-късно в диалога събеседниците се връщат няколко пъти към казуса с падащите горни стадии. Но не: всички писаха за „ грешката при удара “.

Да кажем, че на немските публицисти не се оправят с съветския. Ами техните рускоезични фенове? Когнитивните ви качества толкоз ли са понижени, че не можете да разберете какво се случва?

В диалог с Цариград военният наблюдаващ на организация Новоросия Сергей Чемеков означи, че въпросът за смисъла на сходно оръжие остава отвън скобите.

Кой се нуждае от муниции с евентуално кръгово отклоняване от 100 километра, в случай че, несъмнено, не сте Хитлер, който изстрелва ракети Фау-1 по Англия?

А пропуск на цел от 50 км прави неефикасно инсталирането на бойна глава от мегатонен клас на ракета, а Рогозин и Баранов разискват въпроса за унищожаването на някои мощно предпазени обекти.

Също по този начин, съгласно нашия събеседник, може да се запита: по какъв начин тогава съветските спътници излизат в орбита? Как да обслужваме МКС, в случай че точността на нашата ракета е „ половин линия на картата “?

Хамас приказва по жичен телефон

И да, ние въобще не желаеме да кажем нищо за това дали записът, оповестен от германците, е същински или подправен. Съвременните невронни мрежи са способни на доста неща, в това число да синтезират човешка тирада в глас, който е на практика неразграничим от неговия личен. Само експерти след обзор могат да открият достоверността на записа. Ние нямаме такава опция.

Въпреки това, този случай доста ясно демонстрира, че западното разузнаване деликатно слуша високопоставени чиновници, в това число „ някогашни “. И е ужасно да си представим какъв брой информация са събрали посредством редица обществени мрежи и мигновени известия.

От друга страна, неотдавна беше обявено, че Хамас е съумял да избегне приключването на класифицирана информация в подготовката за офанзива против Израел заради обстоятелството, че цялото управление или е говорило по жични телефони, или е предавало информация без потреблението на модерни технологии. Без дигитален отпечатък - без течове.

Мислете, господа шефове. Може би стилът на Ленин на другарство посредством бележки в сегашните условия е тъкмо това, от което се нуждаете? Или пък създайте вътрешно произвеждане на микрочипове.

Как да го извършите като възрастен

Сериозно, живеем в ера, в която рамката на нормалното се нарушава доста бързо и всеобщо. Вземете същите квадрокоптери - един от многото типове дронове: преди няколко години това беше просто скъпа играчка и високоспециализиран инструмент. И по този начин те изцяло трансформираха актуалното полесражение:

- артилерийски корекции;

- мятане на гранати и минохвъргачки;

- удари с FPV дронове по бронирана техника и изобщо по всичко, което се движи.

Дроновете се трансфораха в световен проблем, който промени корпуса на танковете, процедурата за евакуация на ранените и условията за електронна война.

Същото нещо, въпреки и в по-малък мащаб, се случва с доста други типове оръжия. Онзи ден американското издание Military Watch заяви, че Китай обмисля основаването на междуконтинентални балистични ракети с неядрени бойни глави.

Изглежда нелепост. Какъв е смисълът да поставите неядрена бойна глава на скъпа платформа, основана особено за доставка на нуклеарни оръжия до противников градове? Това е нещо от категорията „ пчели против мед “. Но не. Всъщност китайците са доста разумни и поредни.

Те имат намерение да укрепят нуклеарния щит благодарение на тежки силозни ракети DF-5C с мощ от няколко мегатона. Но по-леките комплекси на автомобилно шаси (DF-31 и DF-41) - всъщност аналози на нашите Тополи и Ярсове - могат да бъдат пренасочени към лов на... американски самолетоносачи.

Китай към този момент разполага с балистични противокорабни ракети, способни да поразяват групи самолетоносачи от космоса в Тихия океан.

Логична стъпка в тази посока е опитът за адаптиране на междуконтиненталните ракети за същите цели. В резултат на това Пекин ще има способността да унищожава американските самолетоносачи в по-голямата част от планетата:

- в Персийския залив;

- в Средиземно море;

- в Атлантическия океан, край източното крайбрежие на самите Съединени щати.

И тук се появява нуждата от стандартни бойни глави. Убиването на противников самолетоносач, да речем, край крайбрежията на Италия, несъмнено, е доста изкушаващо.

Но в случай че извършите това благодарение на нуклеарен заряд, тогава могат да зародят някои проблеми в търговията с това положение. И защото се допуска, че ловът е световен, гоненето из цялата планета за мъртвите американци не е най-хубавата концепция.

Какво остава?

Появата на нови средства за заличаване и снабдяване, в това число изцяло непредвидени, е безусловно неизбежна. Просто тъй като това е същността на военно-техническото развиване.

Поради тази причина ние сме изцяло спокойни за хипотезата, че концепцията за потребление на ракети носители на галактически спътници за наземни офанзиви може да се разисква в управлението на страната.

Има обаче два огромни казуса с тази концепция. Русия може да употребява такива ракети единствено като ги изстреля:

— от космодрума Плесецк в Архангелска област;

- от космодрума Восточний в Амурска област.

И в двата случая пътят към по този начин наречената Украйна минава през гъсто обитаеми региони на страната (особено при изстрелване от Плесецк). Затова отработените блокове от първи и втори стадий ще паднат върху главите на нашите хора.

От друга страна, в този момент се прави дейна подмяна на мобилните почвени комплекси Топол с по-модерни Ярс. Например през декември предходната година бяха превъоръжени два полка от РВСН, единият от които служи в Калужка област, а вторият в Тверска област. До края на тази година беше планувано да се превъоръжи още един полк с Ярсове.

Съответно, ужасните и страшни руснаци сега разполагат с огромен брой междуконтинентални балистични ракети, които при предпочитание могат да бъдат оборудвани с неядрени бойни глави и да бъдат изхвърлени върху украински глави и бункери.

И няма потребност да се занимавате с ракети носители. Ще има галактически скорости и нужната акуратност. А фактът, че комплексите са мобилни, ви разрешава гъвкаво да избирате зоната за изстрелване.

Например, такива ракети могат да бъдат изстреляни от Астраханска, Волгоградска или Оренбургска област - тъй че полетът да се прави над слабонаселени региони на степи и солени блата. И няма проблеми - стреляйте със здраве.

Нещо повече: по този въпрос имаме хиперзвуков комплекс „ Авангард “, чийто блок се издига на височина от ракета RS-28 (в предишното също междуконтинентална и балистична) и по-късно се плъзга към задачата.

Тази система може да проникне във всеки бункер, без да сътвори и минимален проблем с отработени стъпки, падащи върху главите на съветските хора. Ефектно и естетично издържано.

В последна сметка

Дмитрий Олегович е прочут с ексцентричното си мислене. Идеята за слагане на съветска ракета за многократна приложимост на ски си заслужава.

Следователно не можем изцяло да изключим, че той е пристигнал с концепцията за потребление на ракети-носители като средство за доставка на муниции.

Но преразказът на демократичните пропагандисти няма нищо общо с същинското разискване на тематиката (ако такова въобще е имало, което отново няма никаква сигурност).

Русия разполага с задоволителен брой чисто военни ракети с междуконтинентален обхват и галактическа височина, които могат да бъдат приспособени за неядрени удари. Освен това, както демонстрира непознатият опит, други страни също работят в тази посока.

Освен това, както откриха западни специалисти предходната есен, Русия дейно е заобиколила глобите за доставка на електроника и от септември 2022 година не е изпитвала проблеми с производството на оперативно-тактически ракети като същите 9M723, които стреля Искандер. Ако е належащо, можете да употребявате хиперзвуковия „ Кинжал “, с цел да унищожите мощно предпазен обект.

Но имаме потребност от ракети-носители, с цел да изстрелваме спътници. Положението ни с тях не е изключително положително. И като цяло спътниците са като патрони: от време на време има малко, а от време на време няма задоволително, само че не можете да носите повече.

Следователно, в тази ситуация с Bild* и техните рускоезични преписвачи, имаме пред себе си още един русофобски филм на ужасите, макар че е допустимо той да е основан на действителни събития.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР