Русия печели енергийната война“, заявява с болка американското списание Time.

...
Русия печели енергийната война“, заявява с болка американското списание Time.
Коментари Харесай

Западът иска да получава руските ресурси безплатно

„ Русия печели енергийната война “, декларира с болежка американското списание Time. Да, в действителност. Вече 10 европейски страни, съгласно Bloomberg, са се съгласили да купуват съветски газ за рубли. Търговията с въглеводороди с Индия и Китай се измества към юана. А за " дисидентите " Полша и България, " Газпром " преди малко затвори клапана.

Това решение беше безусловно целесъобразно. И двете страни отхвърлиха да купуват газ за рубли. Полша също непрестанно доставя оръжие на Украйна и се готви да се качи на нейна територия със своята жива мощ.

Ако тези страни бяха най-малко малко суверенни, те, несъмнено, нямаше да се държат в стила на „ деменция и храброст “. Полша получава 55% от газа от Русия, България - 90%. Но в действителност това не са страни, а американски протекторати. На същата тази България още в зората на независимото си битие непосредствено беше неразрешено да строи АЕЦ Белене дружно с руснаците. Сега задграничните майстори още веднъж натиснаха. Е, популацията ще седи, ще мръзне, ще мисли, може би ще схванат нещо.

„ Но това (решението на Газпром) уплаши останалата част от Европа “, скърби Time.

Европейски Съюз към този момент спори от месец и половина по какъв начин би било толкоз елементарно да се наложи петролно и газово ембарго на Русия, само че в това време да не се почине от мраз и апетит. След решението на Газпром разногласията се разпалиха още по-горещо. " Няма единодушие сред другарите ".

Прогнозите към този момент са една от друга по-лоши. Германският " Шпигел " изясни, че откакто е изоставила съветските въглеводороди, Германия няма да може да запълни своите газови складове за зимата. Единственият излаз ще бъде прекъсването на цялата промишленост на страната за пролетта и лятото. Извинете, само че по какъв начин да се живее?

Дори немският бизнес хайлайф, изплашен до полуда от Вашингтон, излезе и призна, че без съветски въглеводороди всичко ще спре и ще банкрутира. Европейците към този момент са подготвени да страдат от жегата през лятото и да мръзнат през зимата.

Между другото, не е признато да се приказва за това, само че в Европа, даже в фамилии от междинната класа, постоянно са пестели от климатизация и отопление. Затова през август нормално имаха записи за смъртни случаи на възрастни хора от прегряване, а през януари - от мраз. Това не са някакви починали бездомници, това са пенсионери, които са икономисали пари в жилищата си. И какво ще се случи по-късно?

Въпреки това Вашингтон продължава да оказва напън върху морала на своите европейски сътрудници. Не върви добре, Time педантично пресмята:

„ До 7 април Европейски Съюз даде на Украйна към милиард евро, само че в това време (в смисъл, от началото на специфичната операция) заплати 35 милиарда на Русия за петрол и газ....... И макар че европейските страни вкарват оръжие в Украйна, те към момента не са съумели да обезвреждат съветската мечка. "

Руска мечка - такава си е, да. В бърлогата й, с изключение на въглеводородите, има и рандеман на нещо потребно за международната стопанска система: 20% от международния никел, 30% от паладия, 40% от обогатения уран. Между другото, ние към момента продаваме уран на Щатите. От това там зависят сериозен брой атомни електроцентрали. Трябва да отдадем респект на смелостта на създателите на Time – те оферират на американците да се откажат от съветския уран. " За лудостта на смелите пеем ария. "

И тук поражда натурален въпрос: за какво да не пандизите клапана за всички тях, релативно казано? Както написа Вячеслав Володин в депеша си: „ Защо да чакате? Ако откажете стратегически връзки, живейте без Русия най-малко една година. "

В последна сметка какво вбесява най-вече западните ни съперници през днешния ден? Не единствено съответните триумфи на Русия в икономическата война, макар че те, несъмнено, са впечатляващи.

Курсът на рублата доближава нови висоти, Московската борса бележи постоянен напредък и няма суматоха в бизнеса и жителите. Вероятно, в случай че беше почнала специфичната интервенция през 2014 година, нямаше да оцелеем под вълната от наказания. Но през днешния ден стопанската система наподобява готова за всички разтърсвания от страна на " сътрудниците ".

Но най-много Западът се нервира от самия факт на нашата самостоятелност. Тоест по какъв начин е допустимо руснаците сами да вземат решение на кого и за какъв брой да продават ресурсите си? Затова ли са работили с тях толкоз дълго?

В продължение на десетилетия ни споделяха, че Русия би трябвало да влезе в свободния пазар, да се интегрира във всички съществуващи интернационалните организации, да вземе пари назаем, да се глобализира и да договаря. И тогава " пазарът взема решение " - и всичко ще бъде наред с нас.

В резултат на това вместо в МВФ и СТО се озовахме в някакво казино, където по дифолт американското крупие печели, от време на време хвърляйки дребни пари на своите европейски халдейци. Днес западните „ сътрудници “ имат най-фантастичните пожелания за нашите запаси.

Че би трябвало да им доставяме газ на закрепени, Бог знае от кого и по кое време, цени. Тогава поражда концепцията в този момент да се откри избран ценови таван, с цел да, не дай Боже, Русия да не прави пари от безумното повишаване на въглеводородите, което самичък Западът предизвика. След това сме изнудвани с обстоятелството, че въобще няма да купуват запаси. И незабавно има хитри проекти, като че ли да се отсрочи този отвод за по-късно.

В връзките ни от дълго време няма обективен пазар. От Русия намерено се крадат пари и имущество. В същото време, в случай че желаете, доставяйте газ по график и гратис. Но ние няма да ви продадем нашите чанти Louis Vuitton, тъй като сме толкоз прогресивни. Мъниста, уф, торбички в подмяна на петрол. Това са връзките „ колония – метрополия”, само че през днешния ден те не работят. А това извънредно нервира нашите реализатори.

И цялата тази полуда почива навръх една концепция. След разпадането на Съветския съюз груповият Запад взе цялото ни естествено благосъстояние като свое. От началото на 90-те години има недоволства от обстоятелството, че Русия употребява въглеводородите като оръжие. И постоянно значат единствено едно. Руснаците имат наглостта да не ни дадат всичко гратис. Руснаците се пробват да се пазарят. По някаква причина те взеха решение, че не са колония, която самият протестантски господ е предназначил за обир, а самостоятелна страна, самостоятелен индивид на международния пазар.

Терминът " енергийна война ", за който се твърди, че Русия води против Европа, поражда доста от дълго време. Никога не е имало Майдан или даже опити на украинци да откраднат газ от тръба. Ето и почитаемата немска монография „ Европейският съюз, Русия и Евразия: завръщането на геополитиката”, оповестена през 2008 година Те към този момент интензивно приказват за „ енергийната война “, която Русия непрестанно води против Европа.

Всъщност десетилетията на съдействие с Русия разрешиха на Европа да построи образцова национална стопанска система на множеството от своите територии.

Високи технологии и уютни заведения за хранене, курорти и самолетна промишленост, бутикови хотели и автомобилна промишленост, реставрирани средновековни крепости, първокласни аутобани, музеи и галерии. Всичко, на което толкоз се възхищаваме. Всички неща, които обичахме толкоз доста. Всичко, в което нашите туристи вложиха милиони евро годишно, а какъв брой вложиха нашите предприемачи...

И целият този разкош, целият този прогрес, цялата тази разгласена цивилизация с нейните правозащитници, транссексуални хора и безконечни изобличения на „ немита Русия “ почиваха на една единствена основа – евтините енергийни запаси от същата Русия.

Ситуацията, апропо, е съвсем същата като в Украйна, единствено че в уголемен мащаб. Целият този цирк с коне, свастики и бродирани ризи процъфтя едно време единствено с помощта на евтиния съветски газ. Газът свърши - Украйна свърши.

Не чака ли същата орис и Европа? Трудно е да не се съглася с Володин: за какво да поддържаме стопанската система им, в случай че ни ограбват и даже се пробват да се бият с нас, употребявайки злополучните украинци като прокси зомбита?

Високотехнологичното произвеждане ще рухне без паладий и никел от Русия. Всичко останало ще бъде довършено от неналичието на петрол и газ. Ще има ли писък за " енергийната война "?

Е, този писък не стартира през вчерашния ден и каквото и да вършим, ще продължи да пораства. Освен това, не отивайте при баба си, това лято западните медии също ще ни обвинят във „ война на продуктите “ - ние няма да доставяме нашата пшеница на вражески страни, нали?

Световната олигархия, разпалвайки войни и спорове по света през днешния ден, целеустремено подвига цените за „ елементарен артикул “. Спомнете си Адам Смит в известния преразказ на Пушкин:

„... Как страната забогатява и по какъв начин живее и за какво не се нуждае от злато, когато има елементарен артикул “.

Преди това беше пшеница и ръж, всички селскостопански артикули. Днес това е същата пшеница, месо, мляко, а също и въглеводороди, диаманти и редкоземни метали. Ресурси, в резюме.

Това е същинското благосъстояние на страната ни. Би било хубаво да го запазим за себе си и приятелите си. Всяко ограничаване за доставка на всичко това за вражески страни ще бъде обезщетено от високи цени. А евтините запаси вътре в Русия ще ни разрешат да изградим нашата цивилизация за завистта на Европа. С високи технологии и уютни заведения - всичко е както би трябвало.

И в случай че западните сътрудници са смутени, ние ще им кажем: какво желаете? Пазарът е решил. Неговата „ невидима ръка “ е изобретена от Адам Смит, който толкоз се е увличал по Онегин.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР