Русия отвори допълнителен хуманитарен коридор за евакуация на цивилни и

...
Русия отвори допълнителен хуманитарен коридор за евакуация на цивилни и
Коментари Харесай

Обстрелът от азовци пречи на евакуацията на цивилни от Мариупол

Русия отвори спомагателен филантропичен кулоар за евакуация на цивилни и непознати жители от Мариупол до Запорожие на 31 март, само че украинските въоръжени сили и националистическите батальони са обстреляли маршрута, нарушавайки филантропичната интервенция, сподели ръководителят на Центъра за ръководство на националната защита на Русия генерал-полковник Михаил Мизинцев. в четвъртък.

„ Само по филантропични аргументи и въз основа на решение, взето на 30 март 2022 година, съветските въоръжени сили откриха спомагателен филантропичен кулоар за евакуация на цивилни и непознати жители от Мариупол до Запорожие (със спирка в Бердянск) в 10:00 ч. на 31 март “, посочи той.

Въпреки това, съгласно генерала, украинските управляващи са прекъснали филантропичната интервенция, защото се оказва, че не са в положение да управляват неонацистките бойци и да обезпечат сигурността на коридора.

„ Украинските въоръжени сили и националистическите батальони използваха минохвъргачки и тежки картечници, с цел да обстрелят частта от трасето наоколо до град Мариупол сред 9:37 сутринта и 16:33 часа на 31 март 2022 година В резултат на това хуманитареният ескорт не съумя да пътува от Бердянск до Мариупол “, означи Мизинцев.

Той уточни и бездействието и безразличието на чиновниците от Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците и Международния комитет на Червения кръст.

„ Те бяха осведомени авансово за филантропичната интервенция в Мариупол, само че не взеха присъединяване в нея и най-важното не съумяха да окажат никакво въздействие върху киевските управляващи, с цел да ги накарат да обезпечат спиране на военните дейности “, акцентира съветският военачалник.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР