Русия оттегля съгласието си за работата на Генералните консулства на

...
Русия оттегля съгласието си за работата на Генералните консулства на
Коментари Харесай

Русия затваря консулствата на Литва, Латвия и Естония

Русия отдръпва единодушието си за работата на Генералните консулства на Латвия, Естония и Литва в Санкт Петербург и Консулството на Латвия в Псков . Това се показва в изказване на съветското външно министерство, оповестява ТАСС.

От ведомството разясняват, че решението е взето " въз основа на правилото на взаимност и като се вземе поради даването от управляващите на тези страни на военна помощ на режима в Киев и прикриването от тяхна страна на закононарушенията на украинските националисти против цивилното население на Донбас и Украйна ".

От съветското Министерство на външните работи прецизират, че през вчерашния ден латвийският дипломат Марис Риекстинс, посланикът на Естония Маргус Лайдре и краткотрайно отвереникът на делата на Литва Вирджиния Умбрасене са били извикани във ведомството.
 Русия предизвести Прибалтика против антируската политика
Русия предизвести Прибалтика против антируската политика

Ще се търси отговорност, закани се Мария Захарова

Пред ръководителите на дипломатически задачи беше изразен изострен митинг по отношение на неприятелските дейности за затваряне на генералните консулства на Русия в Клайпеда, Лиепая, Даугавпилс, Нарва и офиса на консулския отдел на съветското посолство в Естония, акцентират от министерството.

" Ръководителите и други чиновници на посочените консулски представителства на Естония и Латвия са оповестени за личност нон грата, а консулските чиновници и чиновниците на административния и техническия личен състав на тези институции, които не са жители на Руската федерация, съгласно Москва са " неприемливи ".

Министерство на външните работи е поискало всички посочени нагоре лица да изоставен територията на страната в границите на същия период, избран за заминаването на чиновници на съветските консулства от тези страни.
 Латвия и Литва намалиха равнището на дипломатическите си връзки с Русия
Латвия и Литва намалиха равнището на дипломатическите си връзки с Русия

Москва даде обещание, че " отговорът няма да закъснее "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР