Русия отмени стратегическите преговори със САЩ, насрочени за този месец,

...
Русия отмени стратегическите преговори със САЩ, насрочени за този месец,
Коментари Харесай

Русия отменя стратегически преговори с неприятелските САЩ

Русия анулира стратегическите договаряния със Съединени американски щати, планувани за този месец , откакто делегация на Вашингтон безогледно отхвърли взаимна среща по киберсигурността сред двете страни. Това разгласи посланикът на Русия в Съединени американски щати, представен от ТАСС.

Анатолий Антонов акцентира, че отдръпването в последния миг на Вашингтон от договарянията в Женева е " неприятелска стъпка, която сътвори усещането, че е авансово планувана и води до по-нататъшно утежняване на двустранните връзки ".

 Путин предизвести Съединени американски щати: Ако ни нападнете, Русия ще употребява нуклеарни оръжия онлайн
Путин предизвести Съединени американски щати: Ако ни нападнете, Русия ще употребява нуклеарни оръжия

Путин приказва пред Федералното заседание

Поради тази причина Русия намира за " невероятно " да продължи с подготовката на среща, планувана за 6 и 7 март във Виена , целяща да се обърне внимание на стратегическата непоклатимост и на проблемите в двустранните връзки сред двете страни.

Този ход идва, откакто Вашингтон упреква Москва, че намерено нарушава договорите от времето на Студената война посредством създаването на ново потомство " непобедими " свръхзвукови оръжия и подводници, както ги назова съветският президент Владимир Путин в речта си през вчерашния ден пред горната камара на съветския парламент.

 Съединени американски щати скочи на Путин: Русия нарушава контракта за нуклеарните сили със междинен обхват
Съединени американски щати скочи на Путин: Русия нарушава контракта за нуклеарните сили със междинен обхват

По мотив речта на Путин пред съветския сенат

В настрана изказване във " Facebook " Антонов отхвърли обвиняванията на Държавния департамент на Съединени американски щати .

" Ще подчертая още един път, че Русия не е нарушила нито едно съглашение за надзор и неразпространение на оръжията, до момента в който развива своя нуклеарен капацитет ", посочи съветският дипломат в Съединени американски щати.

" Изглежда, че Държавният департамент не познава доста добре същността на въпроса ", добави той, заявявайки, че никое от оръжията, упоменати в обагрената с тежка военна изразителност тирада на Путин, не е обхванато от контракти сред Съединени американски щати и някогашния Съветски съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР