Русия открито изнудва целия свят, като твърди, че е минирала

...
Русия открито изнудва целия свят, като твърди, че е минирала
Коментари Харесай

Русия открито изнудва целия свят

Русия намерено изнудва целия свят, като твърди, че е минирала Запорожката атомна електроцентрала и е подготвена да я взриви. В изказване генерал-майор Валерий Василев, шеф на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана на съветските въоръжени сили, който в този момент командва Запорожкия гарнизон в АЕЦ, сподели, че „ тук ще бъде или съветска земя, или изгорена пустиня “, написа eupoliticalreport.eu.

Руските войски обстрелват най-голямата атомна електроцентрала в Европа, унищожавайки нейната инфраструктура и електропроводи, през които електричеството тече в украинската енергийна система. Подобни дейности на съветските окупационни сили могат да доведат до прекъсване на тока в южните региони на Украйна.

Ако съветските въоръжени сили продължат да обстрелват Запорожката АЕЦ, която е най-голямата атомна електроцентрала в Европа, това може да докара до нуклеарна и радиационна повреда, чиито последствия ще бъдат пагубни за цяла Европа.

Според Рафаел Гроси, общоприет шеф на Международната организация за атомна сила, обстановката в Запорожката атомна електроцентрала, която беше завладяна от съветските военни на 4 март, става все по-сериозна с всеки минал ден.

За първи път в историята съветските военни трансфораха цивилен нуклеарни уреди във военни цели и място за разполагане на армията си. Непосредствено в рамките на завода е дислоцирана тежка военна техника – до 50 единици техника и до 500 бойци. Всъщност съветската войска употребява мястото на атомната електроцентрала като военна база.

Действията на Организация на обединените нации и МААЕ, както и на интернационалната общественост, които би трябвало да повлияят на Русия да изтегли войските си от територията на Запорожката АЕЦ, могат да предотвратят развиването на сходен сюжет. Заводът би трябвало да бъде предаден под контрола на специфична комисия.

Анализатори от Американския институт за проучване на войната (ISW) допускат, че съветският президент Владимир Путин може да употребява нуклеарен шантаж, с цел да спре контраофанзива от Украйна. На собствен ред, Съединени американски щати упрекнаха Русия, че употребява Запорожката атомна електроцентрала като „ нуклеарен щит “. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Русия е трансформирала завода в Запорожие във военна база.

„ Светът е изправен пред очевиден нуклеарен тероризъм, спонсориран от нуклеарна страна. Целият цивилизован свят би трябвало да вземе ограничения за отбягване на световна нуклеарна злополука, по-специално да затвори въздушното пространство над украинските атомни електроцентрали, да даде на Украйна системи за противовъздушна защита и да изправи агресора под отговорност за закононарушенията му “, заключава eupoliticalreport.eu.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР