Русия отказва да пусне специалната хуманитарна мисия на ООН в

...
Русия отказва да пусне специалната хуманитарна мисия на ООН в
Коментари Харесай

Русия не пуска ООН да помага на хората в потопените окупирани територии


Русия отхвърля да пусне специфичната филантропична задача на Организация на обединените нации в потопените от водите на язовира Нова Каховка окупирани територии на левия бряг на Днепър, заяви в преднамерено изказване координаторката на Организация на обединените нации за Украйна Дениз Браун.

Не може да отказваш помощ на хора, нуждаещи се от нея. Организация на обединените нации ще продължи да пробва да прави всичко в поддръжка на хората, потърпевши от разрушаването на язовира, които незабавно се нуждаят от витално нужна помощ! “, се споделя в изказването.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков, както постоянно, се направи на ни чул, ни видял и допусна, че хората на Организация на обединените нации не са допускани до окупирания бряг „ поради обстрелите “.

„ Аз не знам тъкмо нюанстите. Там има доста въпроси: къде е линията на разграничението, по какъв начин да се обезпечи сигурност. Вие знаете, че там вървят непрекъснати обстрели, непрекъснати провокации, обстрелват се цивилен обекти, обстрелват се хора, население, умират хора “, изясни несвързано той пред съветски публицисти, представен от „ Интерфакс “.

Още на 8 юни – два дни откакто руснаците взривиха стената на язовира Нова Каховка, външният министър на Украйна Дмитро Кулеба се обърна към Дениз Браун и нейната група с апел за помощ към потопените, окупирани от Русия територии. От Организация на обединените нации, като типични бюрократи, се замотаха известно време, само че на 13 юни филантропичната задача беше подготвена да отпътува за Херсонска област. Оттогава обаче съветските управляващи й отхвърлят достъп.

През това време Украйна сама изтегля своите цивилни от десния бряг, въпреки и под съветски обстрел, за което има стотици видеодоказателства.

Мисията на Организация на обединените нации прикани Кремъл да работи в сходство със своите отговорности към международната организация и интернационалното филантропично право. Москва твърди, че не може да подсигурява сигурността на задачата на окупираните територии.

Припомняме, че през цялото време на войната Русия отхвърля да пусне задачи на Червения кръст и Организация на обединените нации при украинските военнопленници на своя територия и досега никой няма действителна информация за това по какъв начин се отнасят агресорите към тях. За сметка на това Червеният кръст е непрекъснато в Украйна и следи ежедневно за правата и комфорта на съветските военнопленници в украински ръце, като хора от задачите на Организация на обединените нации имат непрекъснат достъп до всички места, където те са арестувани.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР