Русия отхвърли обвиненията, че се е месила в изборите в

...
Русия отхвърли обвиненията, че се е месила в изборите в
Коментари Харесай

Кремъл: Не се месим в турските избори

Русия отхвърли обвиняванията, че се е месила в изборите в Турция, предадоха международните организации.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи: „ Ние изрично не можем да приемем обвиняванията в интервенция в турските избори. И дума не може да става “.

„ Изключително сме разочаровани от тези изказвания, идващи от турската съпротива “, добави той, представен от Българска телеграфна агенция. Песков добави, че турският опозиционен претендент за президент Кемал Кълъчдароглу няма да може да показа доказателства за хипотетична съветска интервенция в изборите, тъй като такава в реалност не съществува.

Кълъчдароглу съобщи, че неговата партия има съответни доказателства за отговорността на Русия в публикуването на фалшив онлайн наличие преди изборите в Турция, които се създава на следващия ден. Русия и в предишното бе упреквана, че се бърка в избори в чужбина, в това число и в изборите в Съединени американски щати, нещо, което тя отхвърля.

При президентството на Реджеп Тайип Ердоган Турция води уравновесена дипломация, откогато Русия нахлу в Украйна. Анкара се опълчи на западните наказания против Русия, само че има близки връзки с изключение на с Москва и с Киев. Турция изпрати въоръжени дронове за подкрепяне на Украйна, напомня Ройтерс.

Етикети: избориРусияТурция
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР