Русия отхвърли днес, по думите ѝ скандалното решение на нидерландски

...
Русия отхвърли днес, по думите ѝ скандалното решение на нидерландски
Коментари Харесай

Русия обяви, че отхвърля като „скандална“ присъдата по делото за сваления над Украйна „Боинг“

Русия отхвърли през днешния ден, по думите ѝ " скандалното " решение на нидерландски съд да осъди двама нейни жители за свалянето на малайзийски " Боинг " и сподели, че процесът не е бил неутрален, съобщи Ройтерс.

Съдиите признаха трима мъже за отговорни в ликвидиране за ролята им в свалянето през 2014 година на аероплан, извършващ полет MH17 на Малайзийските авиолинии над Украйна, убивайки всичките 298 пасажери и членове на екипажа, и ги осъдиха на пожизнен затвор задочно.

Тримата са някогашните чиновници на съветското разузнаване Игор Гиркин и Сергей Дубински, както и украинският сепаратистки водач Леонид Харченко.

Нидерландският съд постанови също, че Русия е имала повсеместен надзор върху силите на украинските сепаратисти по времето, когато е бил свален самолетът.

Руското външно министерство сподели, че съдът е бил подложен на невиждан напън от страна на нидерландски политици, прокурори и медии, с цел да наложи политически стимулирана присъда.

" Процесът в Нидерландия има всички шансове да се трансформира в един от най-скандалните в историята на правосъдната процедура " уточни в изказване министерството. Русия неведнъж отхвърли да е забъркана в свалянето на самолета на 17 юли 2014 година и въобще да е имала военно наличие в Украйна по това време.

Освен това съветски политик сподели пред организация ТАСС, че Москва няма да екстрадира Гиркин и Дубински.

Андрей Клишас, който е член на горната камара на съветския парламент, сподели пред ТАСС, че решението на съда няма да повлече след себе си никакви правни последици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР