Русия отбелязва победата над нацистка Германия по време на Втората

...
Русия отбелязва победата над нацистка Германия по време на Втората
Коментари Харесай

Русия отбелязва Деня на победата под засилени мерки за сигурност

Русия отбелязва успеха над нацистка Германия по време на Втората международна война с обичайния си церемониал за Деня на успеха. 

В страната бяха въведени съществени ограничения за сигурност преди годишните празнувания, съобщи Асошиейтед прес.

Ограничено е потреблението на дронове, джетове и услуги за шерване на коли в най-големите съветски градове на фона на 14-месечната си война с Украйна.

За първи път от години най-малко 21 съветски града анулираха военните паради на 9 май, главната част от честванията на Деня на успеха в Русия, оповестиха съветските медии. 

Регионалните управляващи аргументираха рестриктивните мерки и анулацията на парадите с  неуточнени " съображения за сигурност " или неразбираемо показаха " актуалната обстановка ". Не стана ясно дали решенията им са взети в съгласуваност с Кремъл.

Опасенията от вероятно украинско нахлуване изглеждаха действителни, показва АП, само че все пак парадите ще се проведат в най-големите съветски градове - Москва и Санкт Петербург. Но потреблението на дронове е неразрешено и в двата града преди Деня на успеха.

В понеделник публични лица оповестиха, че президентът на Таджикистан Емомали Рахмон ще се причисли към Путин и президента на Киргизстан Садир Жапаров на тържествата, дружно с премиера на Армения Никол Пашинян и водача на Казахстан Касим-Жомарт Токаев.

Късно нощес беларуският президент Александър Лукашеко дойде на аудиенция в Москва,  съобщи каналът в Telegram " Пулът на първия ", непосредствен до пресслужбата на беларуския водач, съобщи ТАСС.

Той ще вземе присъединяване в тържествата по случай на Деня на успеха.

Веднага след идването си, Лукашенко е провел къс диалог с посланика на Беларус в Русия, Дмитрий Крутой, както и с държавния секретар на съюзната страна Русия-Беларус, Дмитрий Мезенцев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР