Русия отбелязва днес 73-тата годишнина от победата над нацистка Германия.

...
Русия отбелязва днес 73-тата годишнина от победата над нацистка Германия.
Коментари Харесай

За трети път България се включи в инициативата Безсмъртният полк

Русия отбелязва през днешния ден 73-тата годишнина от успеха над нацистка Германия. За трети път България се включи в самодейността " Безсмъртният полк ".

В София шествието потегли от Паметника на незнайния войник. Роднини на починали носеха техните портрети и разказваха:

" За мен самата днешният ден е ден на една велика, славна победа и с болежка следя по какъв начин се пробват да ни внушат, че надали не това е единствено Ден на Европа. Знаете ли, в случай че я нямаше тази победа, нямаше да я има Европа ", сподели участничка в шествието.

Шествието мина от Паметника на незнайния войник и приключи пред Паметника на руската войска. Сдружения, политически партии и доста хора сложиха венци и цветя пред паметника 

В София съветският дипломат Анатолий Макаров означи, че сходни събития би трябвало са се помнят. 

" На 73 годишнина не забравяйте уроците на войната. Вероломното нахлуване на хитлеристка Германия над Съветския съюз лишава за четири години детството на генерации и по какъв начин единствено след успеха при Сталинград и Курск се появи вярата за независимост. Известно е, че западните страни се готвеха за мир с Хитлер, с цел да избегнат цялостното заличаване. Няма в никакъв случай да се лишим от опцията сами да опредляме нашите ползи и независимо да решаваме своята орис ".

Лидерът на столичната организация на Българска социалистическа партия Калоян Паргов уточни, че Европа нямаше да я има без Деня на успеха. " Днес русофобските кръгове клеветят ежедневно Русия. Тези кръгове са очевидно малцинство у нас. Народът ни има памет "!

Вчера ръководителят на фондация " Безсмъртният полк " Павел Иванов разгласи, че ще упорства 9-и май да бъде разгласен за формален празник.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР