Русия остро реагира на засилените доставки на оръжие за Украйна.Западните

...
Русия остро реагира на засилените доставки на оръжие за Украйна.Западните
Коментари Харесай

Захарова към Запада: Ще отговоряте за оръжието, доставено на Украйна

Русия остро реагира на засилените доставки на оръжие за Украйна.

Западните страни ще би трябвало да дават отговор за доставките на оръжие за Украйна, сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова на брифинг в сряда, представена от ТАСС.

Дипломатът обърна внимание на обстоятелството, че Западът продължава да " напомпва " оръжия в Украйна, включително доставката на остарели модели руско произвеждане, утилизирането на които е по-скъпо от прехвърлянето им в Украйна. " Това е толкоз ужасна, цинична, незаконна логичност. Защо да харчат личните си пари западните страни, в случай че можете да ги опаковате (старите оръжия) и изпратите в Украйна, тъй че спорът въобще да не свърши и броят на жертвите да бъде още по-голям. Добре са го измислили, само че някой ще би трябвало да отговоря по-късно ", предизвестява Захарова.

Тя уточни, че от началото на т. нар от нея " специфична интервенция " на Русия в Украйна САЩ са доставили оръжие на Киев в размер на 1,7 милиарда $, а Европейският съюз - в размер на 1,5 милиарда евро. " Това за следващ път демонстрира, че Европейският съюз е престанал да бъде чисто икономическа асоциация и бързо се развива, по-скоро деградира " към военно-политическо образувание ", добави формалният представител на съветското външно министерство.

По-рано стана ясно, че се чака администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да обяви още 750 милиона $ военна помощ за Украйна за битката ѝ против съветските сили. Това заяви " Ройтерс ", като цитира свои източници.

Белият дом съобщи предходната седмица, че е дал повече от 1,7 милиарда $ помощ за сигурност на Украйна след нахлуването на Русия на 24 февруари.

Съединените щати утвърдиха по-рано прехвърлянето на Украйна на хиляди ракетни комплекси " Стингър " и " Джевлин ", стотици дронове-камикадзе " Суичблейд " за отбрана във войната против Руската федерация.

Преди два дни върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел потвърди готовността на общността да търси решение на спора в Украйна на бойното поле и да разшири военната помощ за страната.

" Да, обикновено войните се печелят или губят на бойното поле ", съобщи той при идването си на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР