Русия остана изненада от силата на отговора ни. Те мислеха,

...
Русия остана изненада от силата на отговора ни. Те мислеха,
Коментари Харесай

Британският посланик у нас: България вече изрази своята много силна подкрепа и солидарност

Русия остана изненада от силата на отговора ни. Те мислеха, че към този момент сме привикнали с способите им. Години наред се появява един модел на ръководство, при който Москва погазва интернационалния правов ред. Няма съмнения за Англия, има доста огромна възможност Русия да е отговорна. Това сподели за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му в Солзбъри посланикът на Англия в България Н.П. Ема Хопкинс в студиото на Нова телевизия.

Русия развива през последните 10 години невропаралитични субстанции за убийства в международен мащаб. Това е една поредност от дейности. Години наред Русия погазва интернационалния правов ред - анексията на Крим, намесата й в целия свят, опит за прелом в Черна гора, хакерски атаки. У нас това се преглежда като поредност от поредни дейности и за нас е доста значимо да покажем, че ние повече няма да поносим сходни неща, сподели още тя.

Посланик Хопкинс акцентира неведнъж, че убежденията на Лондон са подкрепени със съществени съдебно-медицински експертизи за използването на бойно отровно вещество, като сега разбори на веществото се вършат в самостоятелни лаборатории в разнообразни страни.

България към този момент изрази своята доста мощна поддръжка и взаимност, за което сме доста признателни. България също по този начин взе участие в доста мощното изказване на Европейски Съюз по въпроса, за което също сме благодарим. Разбираме, че решението на България е суверенно. Обръщаме се към нашите съдружници по целия свят с молба да окажат поддръжка. Не става въпрос за поддръжка единствено за Обединеното кралство. Тук става въпрос за нашата обща сигурност.

Всички 27 страни, които започнаха ограничения, не го вършат единствено от взаимност, става въпрос и за интернационалната сигурност. Има доста страни като България, които заради географски, стопански и енергийни аргументи, за които е доста мъчно да вземат такова решение, съобщи Хопкинс.
Тази заран 27 страни взеха решение да експулсират 143 съветски дипломати.

Русия не отговори на нашата молба за съдействие по случая Литвиненко. Отвърна със жлъч, счита тя.

Руските медии имат над 20 версии, които следим-от невероятното до смешното- Тереза Мей е създала Новичок, желаеме да провалим Световното състезание по футбол в Русия.. Всичко, популяризирано от съветското държавно управление, е една мрежа от неистини.

Имаме доста съществени съдебно-медицински доказателства, както и доказателства, че Русия употребява такива субстанции по целия свят. Всичко, популяризирано от съветското държавно управление, е една мрежа от неистини.
Нито имаме вяра, нито одобряваме съветската версия, безапелационна е тя.

Не желаеме да се върнем в ерата на Студената война. Трябва дружно да се надигнем, с цел да има пренастройване на интернационалния ред и Русия още веднъж да се върне на масата на договарянията, сподели още дипломат Хопкинс.

В умозаключение акцентира, че вижда мощно бъдеще на връзките сред България и Англия, като страните ще останат в другарски отношение и след Брекзит. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР