Русия осъди обстрела на болница в Газа, довел до над

...
Русия осъди обстрела на болница в Газа, довел до над
Коментари Харесай

Гласът на Кремъл: Ударът по болницата в Газа е шокиращо престъпление

Русия осъди обстрела на болница в Газа, довел до над 500 жертви.

Руското външно министерство съобщи през днешния ден, че ударът по болничното заведение в Газа, при който бяха убити стотици палестинци, е шокиращо, дехуманизиращо закононарушение, като добави, че Израел би трябвало да даде сателитни фотоси, с цел да потвърди, че не е взел участие в нападението, съобщи Ройтерс.

Палестински публични представители обявиха, че болничното заведение е била изумена от израелски въздушен удар, а Израел упрекна за детонацията несполучливо изстрелване на ракета от страна на палестинската формация „ Ислямски джихад “, която отхвърли да е виновна.

„ Ние считаме това незаконно деяние за закононарушение – за акт на дехуманизация “, съобщи пред радио „ Спутник “ говорителката на външното министерство Мария Захарова.

Захарова сподели, че има явен опит от страна на някои хора да се освободят от отговорност и че не е задоволително единствено да се вършат мнения пред медиите по отношение на случилото се, тъй че Израел и Съединени американски щати би трябвало да дават сателитни фотоси.

Моля бъдете по този начин положителни да предоставите сателитни фотоси и би било хубаво, в случай че американските сътрудници също създадат това, съобщи говорителката, представена от Българска телеграфна агенция.

Израелските сили за защита (IDF) разгласиха фрагменти, които демонстрират, че ракетата, поразила болничното заведение в Газа и умъртвила стотици хора, е изстреляна от самата Ивица Газа, а не от територията на Израел.

Преди час IDF разгласява фрагментите и разясни:

" Неуспешен ракетен изстрел от терористичната организация " Ислямски джихад " поразява болничното заведение " Ал Ахли " в град Газа.

Кадри на Израелските военновъздушни сили от региона към болничното заведение преди и след несполучливия ракетен изстрел на терористичната организация " Ислямски джихад. ", съобщи OFFnews.bg.

На територията на палестинския анклав Ивицата Газа израелски елементи няма. Сухопътната интервенция, планувана от IDF, бе отлагана неколкократно, с дни, с цел да се даде опция на цивилните да се евакуират от северните региони на анклава на юг от Вади Газа. Анклавът се ръководи от интернационално приетата за терористична организация " Хамас ". " Хамас " прави всичко допустимо, с цел да препятства напускането на хората, в това число поставяйки физически трудности и залагайки бомби по единствения път, който води от севера към юга. Хората там бедстват без вода, без електричество. Граничният пункт сред Ивицата Газа и Египет към момента е затворен.

След публикуването на горните фрагменти адмирал Даниел Хагари, представител на IDF, разгласява и аудиозапис между терористи на " Хамас " и " Ислямски джихад ". Двамата приказват за неправилно изстреляната ракета, предизвикала гибелта на 500 цивилни. Записа (със надписи на британски език) може да чуете .

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР