Русия определи решението на Вашингтон да изпрати военни в Европа

...
Русия определи решението на Вашингтон да изпрати военни в Европа
Коментари Харесай

Как са разпределени силите на НАТО в Европа

Русия дефинира решението на Вашингтон да изпрати военни в Европа като " деструктивна и неоправдана стъпка ", която единствено ще ускори напрежението. Полша и Румъния приветстваха решението. Генералният секретар го дефинира като мощен сигнал за уговорката на Съединени американски щати, съобщи Българска национална телевизия.

В България има 206 американски военнослужещи и четири уреди за взаимно прилагане сред двете страни - полигона Ново село, авиобазите " Граф Игнатиево " и " Безмер " и хранилища край Айтос. Освен българската войска, която е натовска войска, у нас няма други сили на Алианса.

От седмици наоколо до украинската граница са струпани близо 100 000 съветски военни. Западът се притеснява от вероятно съветско навлизане в Украйна и по какъв начин това ще повлияе върху европейската сигурност. Москва отхвърля тези обвинявания и повтаря, че войските са ситуирани на нейна територия. Съединените щати оповестиха, че от базата в Северна Каролина към Европа ще бъдат изпратени спомагателни сили. 2000 американски военни ще бъдат трансферирани в Германия и Полша.

1000 военнослужещи, намиращи се сега в Германия ще бъдат предислоцирани в Румъния. По данни на Ройтерс към 74 000 боен личен състав от Съединени американски щати е ситуиран в Европа, само че не всички са дейни военнослужещи. Най-много са американските военни в Германия - към 36 000. В страната се намира и военновъздушната база Рамщайн. Тя е най-голямата американска военна база отвън рамките на Съединени американски щати и е основна квартира на американските военновъздушни сили за Европа и Африка.

Съществено е наличието на американски военни и в Италия - 12 000, Англия - 9000 и Испания - 3000. Военнослужещите в Полша са към 4500, само че те не са основани там за непрекъснато и могат да бъдат предислоцирани в границите на страните членки на НАТО. 40 000 военни от НАТО са в най-висока степен на подготвеност за реакция в Европа. По Източния фланг на Алианса многонационални батальони има в прибалтийските страни и Полша - общо 4000. Също толкоз е числеността им и в Румъния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР