Русия официално пусна на екран първия в историята игрален филм,

...
Русия официално пусна на екран първия в историята игрален филм,
Коментари Харесай

Екипът на руския филм The Challenge пътува до Международната космическа станция, отбелязвайки пробив в създаването на филми

Русия публично пусна на екран първия в историята игрален филм, който е отчасти сниман в космоса. Сниман на борда на Международната галактическа станция (МКС), " Предизвикателството ", чиято премиера се състоя в четвъртък в съветските кина, се отбелязва като новаторско достижение в региона на филмопроизводството.

Филмът се концентрира върху хирург, изигран от актрисата Юлия Пересилд, която е изпратена на МКС, с цел да извърши интервенция на космонавт, потърпевш по време на излизане в открития космос.

За да снима сцените в космоса, актрисата, дружно с режисьора Клим Шипенко, трябваше да премине през строга подготовка в продължение на четири месеца, преди да замине за МКС, съпроводена от космонавта Антон Шкаплеров, за 12-дневен престой през октомври 2021 година Шипенко отговаряше за камерата, осветлението и звука по време на престоя в орбита. Режисьорът донесе общо 30 часа фрагменти от пътуването, 50 минути от които попаднаха в окончателния вид на кино лентата.
 width=
По време на речта си в Кремъл, отдадена на Деня на космонавтиката на 12 април, съветският президент Владимир Путин означи, че екипът на кино лентата " Предизвикателството " е направил " същинско гражданско, човешко дело " и е осъществил " прелестен теоретичен и учебен план ". Той назова кино лентата " неповторимо събитие за международното кино " и означи, че " ние сме първите, които снимат игрален филм в орбита, на борда на галактически транспортен съд. Още един път, първи. "

Русия има богата история на пионери в галактическите пътувания, датираща от руско време, и е записала редица " шампионати " - от изстрелването на първия сателит " Спутник ", през Юрий Гагарин, който става първият човек, пътувал в космоса, Валентина Терешкова, първата жена в орбита, до снимането на първия игрален филм в космоса.

Продуцентът на " Предизвикателството " Константин Ернст означи, че въпреки всички от екипа на кино лентата да са фенове на холивудския блокбъстър от 2013 година " Гравитация " със Сандра Бълок и Джордж Клуни в основните функции, най-новият съветски филм ще покаже ясно, че " американската картина е графична ", до момента в който " при нас всичко е направено с същинско масло. Истински космос, безтегловност, космонавти. "

В изявление преди премиерата на кино лентата Ернст разкрива, че концепцията за кино лентата се е появила за първи път преди 23 години, само че заради неразкрити условия тогава не е могла да бъде осъществена. Той също по този начин означи, че общата стойност на плана възлиза на по-малко от един милиард рубли (12 милиона долара).  

В момента Холивуд също има проекти за снимане на игрален филм в действителния космос. През 2020 година НАСА удостовери, че работи със звездата от " Мисията невъзможна " Том Круз за снимането на авантюристичен екшън на борда на МКС. Компанията SpaceX на Илон Мъск също взе участие в плана и предложи да изведе артиста в космоса на борда на капсулата Dragon.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР