Русия официално обяви, че десантният ѝ кораб Новочеркаск“ е бил

...
Русия официално обяви, че десантният ѝ кораб Новочеркаск“ е бил
Коментари Харесай

Украйна унищожи руския десантен кораб „Новочеркаск“ в Крим

Русия публично разгласи, че десантният ѝ транспортен съд „ Новочеркаск “ е бил изумен от Украйна в Черно море през днешния ден, съобщи Ройтерс, представена от БТВ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12276
Освен това Москва заяви за един погубен човек и двама ранени при украинската офанзива против пристанищния град Феодосия на анексирания през 2014 година Кримски полуостров.

Източникът на информацията за жертвите е назначеният от Русия началник на Крим Сергей Аксьонов. „ В региона на Феодосия е осъществена вражеска офанзива. Районът на пристанището е отцепен “, написа той в Телеграм, като увери, че детонациите са спрели.

Той не посочи данни за вредите, само че акцентира, че се е наложило да бъдат „ евакуирани жителите на няколко къщи “.

Вследствие на пожара обаче е било блокирано придвижването във Феодосия. Заминаващите влакове са били пренасочени от централната железопътна гара на Феодосия към друга локална гара - Айвазовската.

По-рано през днешния ден украинските военновъздушни сили оповестиха, че са унищожили в Черно море съветския боен транспортен съд „ Новочеркаск “, за който се допуска, че е превозвал ирански бойни дронове, употребявани от Москва в спора с Киев.

Въоръжените сили не прецизираха мястото на удара, само че командващият украинските военновъздушни сили военачалник Микола Олешчук разгласява видео, на което се вижда детонация в съветската военноморска база в пристанищния град Феодосия на окупирания от Русия Кримски полуостров.

Украйна постоянно нанася удари в Крим, ориентирани по-специално против съветски военни обекти. През април 2022 година беше потънал крайцерът „ Москва “, флагман на съветския Черноморски флот.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР