Русия обяви за расистка забраната руски граждани да внасят своите

...
Русия обяви за расистка забраната руски граждани да внасят своите
Коментари Харесай

Русия обяви за расистка забраната руски граждани да внасят своите автомобили и някои стоки в ЕС

Русия разгласи за " расистка " възбраната съветски жители да внасят своите коли и някои артикули в Европейски Съюз, а съдружник на президента Владимир Путин даже предложи като ответна мярка да бъдат прекратени всички дипломатически връзки с блока, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В обяснителна записка към разпоредбите си за глобите, наложени на Русия поради войната в Украйна, Европейската комисия съобщи, че на съветските жители краткотрайно се не разрешава да внасят някои персонални движимости или транспортните си средства в страните от 27-членния Европейски Съюз.

Според анекса се не разрешава също и импорт на редица артикули, които биха могли да бъдат с двойна приложимост, наред с по-обикновени движимости като гримове, паста за зъби, дезодоранти, тоалетна хартия и мобилни телефони.

" Просто е расизъм ", съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова във връзка рекомендациите на Европейска комисия. " Това е чисто и просто расизъм ", сподели тя.

" Какво би трябвало да създадем? Със сигурност не би трябвало да вкарваме ответни ограничавания за жителите на Европейски Съюз, ние не сме расисти ", сподели някогашният съветски президент Дмитрий Медведев. " По-добре би било просто да преустановим дипломатическите връзки с Европейски Съюз за известно време ", добави той.

Според някои руснаци Западът попада в клопката на Кремъл, като афишира всички съветски жители за врагове, които би трябвало да бъдат осъдени и изгонени поради една война, за която никой не ги е питал. Кремъл нормално твърди, че руснаците са нелегално дискриминирани на Запад в изискванията на вълна от русофобия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР