Русия обяви днес, че ще проведе военни учения близо до

...
Русия обяви днес, че ще проведе военни учения близо до
Коментари Харесай

Русия започва военни учения край Украйна срещу бурето с барут на НАТО

Русия разгласи през днешния ден, че ще организира " военни учения " покрай украинската граница, в отговор на " заплашителни " действия на НАТО, в миг, в който Киев упреква Москва, че струпва бойци в съседство до общата граница, съобщи Франс прес.

На конференция в Североморск, където е основната база на съветския Северен флот, съветският боен министър Сергей Шойгу сподели, че за три седмици две армии и три поделения на въздушно-десантните войски са били сполучливо трансферирани към западните граници на Русия за учения.

Министър Шойгу беше представен да споделя, че НАТО възнамерява да разположи 40 000 бойци и 15 000 единици въоръжение и военна техника, в това число стратегическа авиация, покрай съветска територия, предадоха международните организации.

Масираното и необяснимо скупчване на съветски сили покрай източната граница на Украйна и в Крим, анексиран от Москва от Украйна през 2014 година, през последните седмици ускори напрежението сред двете страни.

Русия през днешния ден назова Съединени американски щати съперник и предизвести, че американските военни кораби би трябвало да стоят надалеч от Крим " за тяхно положително " . Москва дефинира разполагането им в Черно море провокация, целяща да подложи на тестване съветското хладнокръвие и упрекна НАТО и Съединени американски щати, че трансформират Украйна в " буре с барут ".

Шойгу акцентира, че в Полша и в балтийските страни се ускорява групирането на войски на Съединени американски щати и спрямо предходната година интензивността на въздушното разузнаване е увеличена двойно, а тази на морското - веднъж и половина.

Шойгу сподели още, че годишно алиансът организира в Европа до 40 огромни мероприятия по оперативна подготовка, които са с очевидна антируска устременост. През пролетта на тази година обединените въоръжени сили на НАТО започнаха най-мащабното за последните 30 години обучение " Дифендър Юръп - 2021 ", посочи съветският боен министър.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който осъди забележителното и безпричинно военно подсилване от страна на Русия, одобри в Брюксел украинския външен министър Дмитро Кулеба, а американският боен министър Лойд Остин разгласи изпращането в Германия на спомагателни 500 американски военни, бележейки поврат в проектите на някогашния президент Доналд Тръмп за евакуиране на към 12 000 американски бойци от тази страна.

" Чудесна вест е, че освен президентът Байдън разгласи, че проектите за евакуиране отпадат, а и че в противен случай, тези войски в Германия ще бъдат увеличени ", съобщи Крамп-Каренбауер, която дефинира решението като " доста мощен знак за единение ".

В момента в Германия са ситуирани 34 500 американски военни. Новите 500 бойци ще бъдат ситуирани за непрекъснато в региона на Висбаден от есента.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР