Русия обяви днес, че ще изгони трима словашки дипломати в

...
Русия обяви днес, че ще изгони трима словашки дипломати в
Коментари Харесай

Русия отвръща на удара! Москва гони трима словашки дипломати като ответна мярка

Русия разгласи през днешния ден, че ще изгони трима словашки дипломати в отговор на експулсирането по-рано този месец на трима чиновници в съветското посолство в Братислава, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на външното министерство в Москва.

Словакия разгласи на 10 август, че гони тримата руснаци с претекста, че са нарушили визовия режим. Но тогава локални медии писаха, че експулсирането им е по отношение на убийството на един грузинец в Берлин през предходната година, напомни Ройтерс.

ТАСС заяви, че през днешния ден словашкият дипломат в Москва е бил извикан в съветското външно министерство, с цел да бъде известен за мярката в отговор на " неприятелската стъпка на Братислава ", предава Българска телеграфна агенция.

Според съветската осведомителна организация тримата чиновници от посолството на Русия в Словакия са били изгонени по съмнение в шпионаж. Тогава словашкият министър председател Игор Матович е споделил, че решението е по отношение на убийството в Берлин на грузинския жител Зелимхан Хангошвили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР