Русия обяви днес, че редица нейни военни части се връщат

...
Русия обяви днес, че редица нейни военни части се връщат
Коментари Харесай

Русия обяви, че е приключила военни маневри в Крим и войските си заминават от полуострова

Русия разгласи през днешния ден, че редица нейни военни елементи се връщат назад в гарнизоните си след приключването на учения, проведени на анексирания украински полуостров Крим, където разполагането на войски подхранваше опасенията от навлизане в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Подразделенията от Южния боен окръг, приключили тактическите си извършения в базите на полуостров Крим ,

се завръщат с влакове в местата на непрекъсната дислокация, заяви съветското министерство на защитата, представено от съветските организации. Руската телевизия сподели снимани през нощта фрагменти, на които се вижда безкрайна комбинация, пренасяща танкове, която минава по моста над Керченския пролив, в чието изграждане Русия вложи големи средства. Мостът свързва Крим с територията на федерацията.

Вчера Москва разгласи "частично " евакуиране на войските си ,

ситуирани от седмици край границите на Украйна - знак за разведряване след двумесечни страхове, че Русия ще нахлуе в страната на фона на рецесията сред Кремъл и Запада. Европейците и американците към момента чакат признаци на огромно съветско евакуиране от района, изразявайки внимателен оптимизъм. Русия не е прецизирала мащабите и графика на това евакуиране.

Според Запада край границите на Украйна са ситуирани над 100 000 съветски военни с тежка бойна техника , напомня Франс прес. А през вчерашния ден американският президент Джо Байдън съобщи, че на границата към момента има струпани над 150 000 съветски военни, добавя Ройтерс. Същевременно до 20 февруари в прилежаща проруска Беларус не престават взаимни военни маневри с Русия.

Как реагира Западът на новината за евакуиране на съветски военни:

Дипломат номер едно на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че информацията, че съветски военни, взели участие в маневри в Крим, се изтеглят би трябвало да се ревизира, съобщи Франс прес.

"Ако това се окаже правилно, безспорно това ще бъде знак за разведряване ", внимателно разяснява той през радио "Франс енфо " новината. "Но би трябвало въпреки всичко да го проверим ", добави той.

Същевременно английският министър на защитата Бен Уолъс съобщи ,

че до момента страната му не е видяла никакво доказателство, че Русия изтегля войски от позиции покрай украинската граница, съобщи Ройтерс.

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников

пък сподели, че последните оценки на опасността не съдържат нищо ненадейно и че обстановката със сигурността е постоянна, съобщи Ройтерс. Той разясни, че украинските сили не престават с техните военни маневри, а едно от ученията ще бъде посетено от военното аташе на Беларус.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР