Русия обяви днес, че е допълнила групата си от ваксини

...
Русия обяви днес, че е допълнила групата си от ваксини
Коментари Харесай

Русия с 2 нови ваксини: детска и спрей за нос, Путин тества втората

Русия разгласи през днешния ден, че е допълнила групата си от ваксини против COVID-19 " Спутник " с нова версия за деца и спрей за нос, който президентът Владимир Путин сподели, че си е впръскал като подсилваща доза, съобщи Ройтерс.

В излъчени по малкия екран негови мнения Путин сподели, че е бил имунизиран с подсилваща доза шест месеца след инжектирането с първата доза ваксина " Спутник V ", тъй като равнищата на антитела в кръвта му са спаднали. Според него подсилващата имунизация е била осъществена с инжекция, а на идващия ден в двете ноздри му е бил впръскан прахуляк . " Това беше всичко - нищо не усетих. Нищо. Днес, след тези две процедури, сутринта към този момент поспортувах ", сподели президентът.

Миналата година Русия бързо създаде имунизацията " Спутник V ", а Кремъл отдаде скорошния скок на инфекциите на широкоразпространеното отвращение на руснаците да се имунизират. През октомври в страната починаха най-вече хора от началото на пандемията до момента.

Много хора се двоумят дали да се имунизират и не се доверяват на формалните уверения за сигурността на имунизацията - настройка, която Путин се пробва да промени като споделя за личния си опит с имунизацията .

В свое настрана известие вицепремиерката Татяна Голикова сподели, че здравното министерство ще утвърди по-късно през днешния ден нова ваксина " Спутник М " за деца сред 12 и 17 години и се чака тя да е подготвена за потребление в края на декември.

Франс прес пък оповестява, че през днешния ден по време на съвещание на министерския съвет, управлявано от Путин, той е отправил апел към сънародниците си да се имунизират и да се реваксинират, само че е удостоверил още веднъж, че се опълчва на наложителна имунизация . " Мисля, че имунизацията би трябвало да остане доброволна ", е подчертал Путин.

В Русия темпото на имунизационната акция е постепенно и едвам 37,2 % от руснаците са ваксинирани против новия ковид.

Европейски Съюз предлага подсилващи дози ваксина за хората над 40 години

Гражданите на Европейски Съюз над 40-годишна възраст би трябвало незабавно да получат подсилваща доза ваксина срещу коронавирус, съобщи на конференция през днешния ден Андреа Хорват от Европейския център за попречване и преодоляване на болесттите.

Тя добави, че по-нататък спомагателни дози би трябвало да се плануват за всички пълнолетни европейци. По нейните думи следеното през днешния ден покачване в броя на новозаразените се дължи на приключването на действието на към този момент поставените дози ваксина.

Досега в Европейски Съюз са имунизирани 81 на 100 от пълнолетните (65 на 100 от населението), само че с цел да има обществото задоволителна отбрана против новата болест, належащо е имунизацията да обхване над 80 на 100 от цялото население, разясни Хорват. По нейните думи, в случай че не се приложат спомагателни ограничавания, броят на новозаразените ще бъде още по-тревожен през декември-януари.

Марко Кавалери, представител на Европейската организация по медикаментите, добави, че спомагателни дози би трябвало да се слагат на първо време на имунизираните преди повече от шест месеца. Той уточни, че първо би трябвало да бъдат реимунизирани по-възрастните хора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР