Русия обяви, че войските ѝ са пробили две укрепени линии

...
Русия обяви, че войските ѝ са пробили две укрепени линии
Коментари Харесай

Русия обяви, че е пробила украинската отбрана в Луганска област

Русия разгласи, че войските ѝ са пробили две укрепени линии на украинската защита на източния фронт, оповестява " Ройтерс ".

На този декор Киев изиска по-бързи доставки на военна помощ от своите съдружници преди предстоящата съветска атака.

Руското министерство на защитата твърди, че украинците са се изтеглили от свои позиции в региона на Луганска област.

" В хода на настъплението украинските войски безредно отстъпиха на разстояние до 3 км от линиите, заеманите преди този момент от тях. Дори по-укрепената втора отбранителна линия на съперника не съумя да предотврати пробива на съветската войска ", уточни ведомството в " Телеграм ".

През последните седмици Кремъл ускори офанзивите в цяла Южна и Източна Украйна, като се чака нова огромна съветска атака.

Основните старания на съветските сили са съсредоточени към град Бахмут в Донецка област, прилежаща на Луганск.

От своя страна Генералният щаб на украинските въоръжени сили не загатва за обилни неуспехи в Луганск в утринната си сводка.

В нея се отбелязва, че украинските елементи са отблъснали офанзиви в регионите на повече от 20 обитаеми места, в това число Бахмут и Угледар - град на 150 км югозападно от Бахмут.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Русия бърза да напредне допустимо най-вече, преди Украйна и нейните съдружници да съберат мощ.

" Ето за какво бързината е от значително значение. Бързина във всичко - приемане и осъществяване на решения, изпращане на доставки, образование. Бързината избавя живота на хората ", акцентира той в миг, когато министрите на защитата на страните от НАТО се срещнаха в Брюксел за диалози, които не престават и през днешния ден.

Превземането на Бахмут би осигурило трамплин за Русия да напредне към два по-големи града - Краматорск и Славянск в Донецка област, което ще ѝ даде подтик след месеци на неуспехи преди първата годишнина от нашествието на 24 февруари.

" Ситуацията на фронтовата линия, изключително в Донецка и Луганска област, остава доста сложна. Битките са безусловно за всяка педя украинска земя ", съобщи Зеленски във вечерното си видеообръщение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР