Русия обяви, че по искане на САЩ е разбила хакерската

...
Русия обяви, че по искане на САЩ е разбила хакерската
Коментари Харесай

Руското разузнаване разби хакерска група по искане на САЩ |

Русия разгласи, че по искане на Съединени американски щати е разрушила хакерската група REvil, считана за най-опасната група киберпрестъпници, извършващи хакерски атаки за откуп, съобщи Франс прес.

Според Федерална работа за сигурност (ФСБ) групата е била разрушена по време на взаимна интервенция с съветската полиция. Обиските, осъществени по искане на американските управляващи, са засегнали 14 души на 25 адреса в пет съветски района, измежду които Москва и Санкт Петербург. Били са иззети 426 милиона рубли (около 4,8 милиона евро) и 20 първокласни автомобила.

Не се прецизира броят на задържани, само че ФСБ разгласява видеозаписи от арестите. 

Членовете на групата " са създали злотворен програмен продукт и са организирали и правили заграбване на средства от банковите сметки на непознати жители ", оповестяват от Федералната работа за сигурност. 

В началото на юли предходната година хакерите поеха отговорност за хакерската атака за откуп против американското софтуерно дружество " Касея ". Тогава Джо Байдън изиска от Путин по време на телефонен диалог да вземе ограничения против хакерската група.

В началото на ноември управляващите в Европа и Съединени американски щати обявиха, че са арестували седем хакери при интервенция против REvil и групата GandCrab.

Кибератаките за откуп са една все по-печеливша форма на престъпност, при която хакерите криптират данните на жертвите и по-късно желаят да им се заплати, с цел да върнат достъпа до тях. Според американското министерство на финансите единствено в Съединени американски щати до юни 2021 година са били платени откупи на стойност 590 милиона $, напомня Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР