Русия обяви, че е отблъснала рано тази сутрин украински атаки

...
Русия обяви, че е отблъснала рано тази сутрин украински атаки
Коментари Харесай

Русия е унищожила 20 украински дрона, изстреляни към Крим

Русия разгласи, че е отблъснала рано тази заран украински офанзиви с 20 дрона по цели в Крим, съобщи ТАСС.

Мишени на нападенията са били разнообразни обекти на анексирания от Русия украински полуостров. Няма потърпевши хора, нито са нанесени материални вреди, заяви министерството на защитата на Руската федерация.

В официалното съобщение се прецизира, че 14 от дроновете са били свалени от съветската противовъздушна защита, а останалите шест са били обезвредени от средства за радиоелектронна битка.

Предишната сходна офанзива на Крим беше осъществена на 30 юли. Тогава съветските въоръжени сили отблъснаха нахлуване с 25 дрона, отбелязва ТАСС.

Ройтерс прави ангажимента, че изказванията на съветското министерство на защитата не може да бъдат тествани по самостоятелен път.

До момента няма коментар от страна на Украйна. Тя съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за офанзиви, само че споделя, че унищожаването на военната инфраструктура на Русия е от решаващо значение за украинската контраатака, отбелязва Ройтерс.

След съветската пълномащабна инвазия в Украйна преди близо година и половина последователно започнаха офанзиви и на територията на Русия. Отначало спорадични, те зачестиха през последните месеци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР