Русия обяви, че днес нейните сили са поели пълен контрол

...
Русия обяви, че днес нейните сили са поели пълен контрол
Коментари Харесай

Русия обяви, че е завладяла напълно Лиман

Русия разгласи, че през днешния ден нейните сили са поели цялостен надзор върху украинския град Лиман – железопътен възел в региона на Донецк, което ще спомогне за подготовка на идващия стадий от офанзивата на Кремъл в Източен Донбас, съобщи Българска телеграфна агенция.

От няколко дни украинските и съветските сили се сражаваха за Лиман. Градчето е на 40 километра западно от Северодонецк – най-големият град в Донбас, който още е под украински надзор, само че към този момент е подложен на масирана офанзива от съветските сили.



Железопътният възел Лиман отваря пътя към огромните градове Славянск и Краматорск.

„ В резултат на взаимните дейности на поделения на милицията на Донецката национална република и съветските въоръжени сили град Лиман беше изцяло освободен от украинските националисти “, съобщи в особено известие съветското министерство на защитата, потвърждавайки направеното предния ден известие от проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Губернаторът на Луганска област, която дружно с Донецка съставлява целия район на Донбас, сподели през вчерашния ден, че съветските войски са влезнали в Северодонецк, който е фокус на основната съветска атака. Настъплението на руснаците демонстрира смяна в динамичността на войната, отбелязва Ройтерс.

Въпреки че съветските сили, нахлули в Украйна на 24 февруари, не съумяха да завладеят Киев в началния стадий на спора, те бележат муден, само че непрекъснат прогрес в Донбас, огромни елементи от който към този момент бяха следени от подкрепяните от Москва сепаратисти преди войната.



Тактиката включва масирани артилерийски бомбардировки и въздушни удари, които опустошават огромни и дребни украински селища.

Също през днешния ден Русия заяви, че е употребила ракетни удари, с цел да унищожи украински командни постове в Бахмут и Соледар. Двата дребни града са на значим път, който е на югозапад от Лисичанск и Северодонецк.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили сподели през днешния ден, че през последните 24 часа украинските сили са отблъснали 8 набези в Донецк и Луганск. Руските офанзиви са включвали артилерийски удари в региона на Северодонецк, само че „ без триумф “, уточни украинският общоприет щаб.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР