Русия обвинява САЩ в незаконно увеличаване на войските си в

...
Русия обвинява САЩ в незаконно увеличаване на войските си в
Коментари Харесай

Засяга Пряко България! Ескалация На Границата Между Нато И Русия! Струпва Се Много Оръжие! Всеки Момент

Русия упреква Съединени американски щати в нелегално увеличение на войските си в Полша и балтийските страни. Според Москва разполагането на цяла американска бронетанкова дивизия в Полша е в нарушаване на съглашението сред Русия и НАТО*, напомня Ройтерс.

" Това основава предпоставки, които могат да им разрешат да образуват плацдарм. Ние, несъмнено, няма да гледаме на това през просото, а ще предприемем ответни ограничения ", съобщи Шаманов.

Той удостовери, че измежду тези ограничения може да е разполагането на спомагателни войскови елементи в западно направление. " Не единствено елементи и подразделения, а и средства за поразяване - да вземем за пример увеличение на комплексите " Искандер ", в това число в Калининград ", означи той.

" Ставащото се прави без наше единодушие, което е изрично неразрешено от интернационалните договорености ", съобщи шефът на съветската парламентарна комисия за защита.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков беше още по-категоричен, като изясни: " на фона на " нервността " в натовските страни поради руско-беларуските маневри " Запад-2017 " в Полша " тихомълком " е пристигнала Втора танкова бригада на Съединени американски щати и се е разгърнала със своята бронирана техника ".

При това, по думите на генерала, в Полша и балтийските страни е останала бойната техника на изтеглилата се Трета танкова бригада на Съединени американски щати.

" По този метод макар всички изказвания на НАТО и Съединени американски щати за незначителността на съсредоточаваните към съветските граници войски, де факто в този момент е разгърната към този момент не бригада, а механизирана дивизия на Съединени американски щати, към която за два часа може да бъде трансфериран персонален състав от най-близката американска база в Европа (Рамщайн, ФРГ) ", сподели съветският военачалник.

По неговото мнение Пентагонът е направил тази интервенция под измамнически разиграната раздухвана нервност за някаква " съветска опасност ". " Така че кой се готви за експанзия? ", попита реторично Конашенков.

Последният руски водач Михаил Горбачов съобщи в това време, че знаковият контракт за надзор върху въоръженията, оказал помощ за прекъсване на Студената война, е в заплаха и прикани за среща на върха сред американския президент Доналд Тръмп и съветския президент Владимир Путин, с цел да бъде избавено съглашението.

В публикация във в. " Росийская газета " Горбачов споделя, че договорът е в заплаха и Тръмп и Путин би трябвало да се срещнат, с цел да обсъдят проблемите на нуклеарното разоръжаване и стратегическата непоклатимост.

Според Горбачов договорът " се оказва най-уязвимата частица в системата за ограничение и понижаване на оръжията за всеобщо заличаване ".

" Ако системата за ограничение на нуклеарните оръжия рухне, а точно до това може да докара разпадането на контракта за нуклеарните сили със междинен обхват, последствията ще бъдат пагубни ", съобщи той.

Обръщайки се към Тръмп и Путин, Горбачов сподели, че желае да види " пълноценна " среща на върха сред Съединени американски щати и Русия като тази, в която е взел участие той в края на Студената война.

" Никак не е обикновено президентите на нуклеарните сили да се срещат някъде " в коридорите " (на някое събитие) и да са се срещали единствено един път ", съобщи Горбачов, имайки поради срещата сред Тръмп и Путин на форума на Г-20 в Германия през юли.

*На 27 май 1997 година в Париж е подписан Основополагащ контракт за връзките, съдействието и сигурността, който обрисува бъдещото съдействие сред НАТО и Русия. Двете страни по контракта декларират, че не се считат за съперници и имат политическия ангажимент да си сътрудничат в основаването на „ дългогодишен и изчерпателен “ мир в Евроатлантическата зона.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР