Русия обвини украински войници в сериозно малтретиране на руски военнопленници

...
Русия обвини украински войници в сериозно малтретиране на руски военнопленници
Коментари Харесай

Арестуваха украински войници за малтретирането на руски военнопленници!

Русия упрекна украински бойци в съществено малтретиране на съветски военнопленници и арестува двама обвинени, сподели през днешния ден съветският народен представител Владимир Шаманов, представен от ДПА.

Шаманов, който е заместник-председател на комисията за развиване на гражданското общество към Държавната дума, съобщи, че съветските специфични сили са задържали двама обвинени бойци, които също по този начин са били членове на фенклуба на украинския футболен клуб " Металист " (Харков).

Изявлението беше направено, откакто в неделя в обществените мрежи беше споделено видео, което, както наподобява, показваше мъже в украински униформи да прострелват в краката хипотетични съветски военнопленници.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че ще бъде потърсена отговорност на всички виновници.

Според главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни става дума за подправени изказвания.

" Подчертавам, че членовете на украинските въоръжени сили и другите законни военни формирования прецизно съблюдават нормите на интернационалното филантропично право ", написа той във Facebook.

В същия дух се изрече и Службата за сигурност на Украйна, която съобщи, че отношението към военнопленниците е според Женевските конвенции.

Украинският президентски консултант Олексий Арестович обаче сподели, че ще има съществено следствие и че не може да се изключи опцията за " крайни прояви " от страна на украински бойци.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР