Русия обвини САЩ в липса на желание за диалог по

...
Русия обвини САЩ в липса на желание за диалог по
Коментари Харесай

Русия: САЩ не могат да изгонят Ислямска държава от техни сирийски теоритории

Русия упрекна Съединени американски щати в липса на предпочитание за разговор по въпросите на районната и световната сигурност. Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков заяви, че на американското военно аташе в Москва са били предадени две ноти, на които трети ден няма отговор от Вашингтон.

Нотите са адресирани от министъра на защитата Сергий Шойгу до американския му сътрудник Джаймс Матис. В първата се показва безпокойствие от растящите кюрдско-арабски несъгласия в следената от Съединените щати територия на Сирия източно от река Ефрат. Министерството на защитата в Москва упреква ръководената от американците коалиция, че шести месец не може да се оправи с терористите от Ислямска страна в региона на Хаджин.

„ Две хиляди бойци не престават да държат девет обитаеми пункта по източния бряг на река Ефрат, където за последните месеци от бомбардировките на обединението са починали минимум 1500 мирни поданици “, написа в документа.

Обръща се внимание и на тежката филантропична обстановка в следения от американците бежанския лагер Рукбан, където живеят повече от 50 000 сирийци. Във втората нота Сергей Шойгу предлага на Джеймс Матис да обсъдят взаимните обвинявания в неспазване на Договора за ракетите със междинен и дребен обхват. В нея се показва, че съветската страна е подготвена да води с Пентагона открит и справедлив разговор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР