Русия обвини САЩ, че подготвят бойни групи за саботажи срещу

...
Русия обвини САЩ, че подготвят бойни групи за саботажи срещу
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че готвят групи за саботаж в Сирия

Русия упрекна Съединени американски щати, че приготвят бойни групи за саботажи против сирийските държавни сили и за дестабилизация на ситуацията в регионите, които са под контрола на управляващите в Дамаск, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

На конференция в Москва началникът на Главното оперативно ръководство на съветския Генщаб ген. Сергей Рудской сподели, че американските военни инструктори приготвят към 2700 бойци от разнообразни групировки в региона на военната база Ет Танф. Най-голямото военно съединяване, в което влизат квалифицираните бойци, се назовава " Магавир ас Саура ", само че се образуват и редица по-малки въоръжени групи, всички те влизащи в така наречен " Армия на арабските племена ".

Част от подготвените бойци, минали подготовка в базата Ет Танф, намираща се там, където се събират границите на Сирия, Йордания и Ирак, се трансферират с хеликоптери на американските Военновъздушни сили в регионите на изток от река Ефрат. " Най-подготвените диверсанти се насочват към подконтролните на държавното управление територии за дестабилизация на ситуацията и недопускане укрепването на позициите на сирийското държавно управление там ", уточни Рудской.

Според него съществени задания на квалифицираните от Съединени американски щати бойци са диверсии за заличаване на обекти на нефтогазовата конструкция на Сирия, както и терористични актове против държавните войски.

Рудской означи също, че американски частни военни компании, разполагащи в района с над 3500 души, разграбват обекти на сирийската петролната инфраструктура в регионите оттатък река Ефрат. Генералът добави, че е провежда рандеман и продажба на сирийски нефт от находищата Конако, Ел Омар и Танак, ситуирани на източния бряг на река Ефрат. " Функционира незаконна за трансгранични доставки на сирийски нефт. Просто в ход е плячкосване на националните благосъстояния на Сирия ", акцентира Рудской.

Според съветския военачалник " цялата активност на американските частни военни компании се прави под прикритието на авиацията на интернационалната антитерористична коалиция. По създание тя съставлява контрабанден бизнес, който американците лишиха от разгромената " Ислямска страна ".

Рудской означи също, че сериозна угриженост провокират и непреставащите доставки от Съединени американски щати на въоръжения и военна техника на източния бряг на река Ефрат. " В подмяна на помощ за контрабандата на нефт, Съединени американски щати доставят с оръжие както кюрдски, по този начин и арабски военни формирования, които по-късно го употребяват едно против друго, Е което единствено усложнява ситуацията в този притеснен от войната район ", акцентира той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР