Русия обвини днес САЩ в международен бандитизъм, след като Вашингтон

...
Русия обвини днес САЩ в международен бандитизъм, след като Вашингтон
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ в бандитизъм заради нефта в Сирия

Русия упрекна през днешния ден Съединени американски щати в " интернационален бандитизъм ", откакто Вашингтон разгласи желанието си да пази петролните полета в Източна Сирия, следени от кюрдските милиции, които ги отвоюваха от бойците на джихадистката група " Ислямска страна ".
" Това, което прави сега Вашингтон – да завземе и да сложи под въоръжен надзор петролните полета в Източна Сирия, е чисто и просто израз на интернационален бандитизъм ", съобщи съветското министерство на защитата в официално съобщение, представено от AFP.
По-рано през днешния ден американски военни елементи се върнаха в североизточната сирийската провинция Хасеке от Ирак, с цел да пазят петролните залежи в региона.
" Абсолютно нито едно находище на въглеводороди, ситуирани на територията на Сирийската арабска република, не принадлежи на терористите от " Ислямска страна " и още по-малко на " американските бранители на терористите от " Ислямска страна ", а единствено на Сирийската арабска република ", се добавя в официалното съобщение на съветското министерство на защитата.
Защо Русия упрекна Съединени американски щати в контрабанда на петрол от Сирия, прочетете в този материал .
В петък американският министър на защитата Марк Еспър разгласи желанието на Съединени американски щати да пазят сирийските петролни полета в Дейр аз Зoр, които са най-големите в страната и се намират покрай иракската граница. Там са ситуирани близо 200 американски бойци.
" Вземаме ограничения сега да укрепим нашата позиция в Дейр аз Зор и това ще включи механизирани сили, с цел да подсигуряваме, че " Ислямска страна " няма да има достъп до източник на доходи, които биха ѝ разрешили да нанесе удар в района, в Европа, в Съединени американски щати ", посочи НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР