Русия обвини днес САЩ, че си затварят очите и на

...
Русия обвини днес САЩ, че си затварят очите и на
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че осигурява плацдарм за атаки на "Ислямска държава" срещу сирийската армия

Русия упрекна през днешния ден Съединени американски щати, че си затварят очите и на процедура обезпечават прикритие на интервенциите на групировката "Ислямска страна " (ИД) в сирийски регион под контрола на американски военни, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителят на съветското министерство на защитата в Игор Конашенков сподели през днешния ден, че бойци на ИД нападат елементи на сирийската войска към град Танф, до границата с Йордания, където са основани военни инструктори от Съединени американски щати. По думите на съветския военачалник регионът е станал "черна дупка ", което заплашва офанзивата на държавната войска против джихадистите в източната провинция Дейр аз Зур.

Активисти от сирийската съпротива в това време оповестиха, че 15 цивилни, в това число по три деца и дами, са починали от ракета, паднала нощес в следен от държавното управление квартал на град Дейр аз Зур, съобщи Ройтерс.

Според наблюдателската група "Дейр аз Зур 24 " изстреляната от ИД ракета е разрушила учебно заведение и жилищна постройка в квартал Кусур. Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида също заяви за случая, като изнесе данни за 13 убити цивилни.

Руски военен хеликоптер "Ми-28 " е направил през днешния ден наложително кацане в централната сирийска провинция Хама заради техническа нередовност, заяви в това време съветското министерство на защитата, представено от РИА "Новости ".
Няма потърпевши членове на екипажа.

Хеликоптерът е придружавал различен съветски вертолет, модел "Ми-8 ", пренасящ съветски наблюдаващи за спазването на примирието. РИА "Новости " цитира съветския военни, съгласно които няма данни приземилият се "Ми-28 " е бил изумен.

Преди това ИД обявиа, че е свалила съветски хеликоптер южно от град Шейх Халал, провинция Хама, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР