Русия обвини британските кралски военновъздушни сили (RAF), че прихващат военни

...
Русия обвини британските кралски военновъздушни сили (RAF), че прихващат военни
Коментари Харесай

Русия обвинява британските ВВС, че предизвикват Москва над Черно море

Русия упрекна английските кралски военновъздушни сили (RAF), че прихващат военни самолети по Черноморието по рисков метод и по този начин провокират Москва , оповестява " Ройтерс ".

Обвинението, показано от съветското посолство в Лондон е откакто в петък RAF прихванаха съветски патрулен аероплан над Черно море и прихванаха два съветски бойни самолета в сряда.

" Каква опасност за Англия или даже за нейните съдружници вършат хипотетично съветски патрулни самолети, до момента в който правят полети край личното крайбрежие на Русия , на повече от 2000 км от английските острови ", разяснява съветското посолство.

" В место да засилят сигурността , британците употребяват такова военно наличие (в региона на Черно море) за провокативни дейности . Не единствено само с изявления, само че и с действителни военни способи, което е просто рисково ", допълват те.

Британските министерства на защитата и външните работи отхвърлят мнения. Три страни, граничещи с Черно море - Румъния, България и Турция - са съдружници в НАТО с Англия .

 Британски изтребители в Румъния вдигнати поради съветски самолети в Черно море
Британски изтребители в Румъния вдигнати поради съветски самолети в Черно море

В момента Обединеното кралство има четири изтребителя

Военният министър на Англия Марк Ланкастър разяснява за " все по-агресивна Русия " в тирада в Лондон през юли . Тогава той изясни, че през последното десетилетие RAF са принудени да прихванат над 80 пъти съветските военни самолети.

Британските Военновъздушни сили поддържа наличие в балтийските страни и в Румъния , за да възпират евентуалните съветски военни дейности след анексирането на Крим от Москва през 2014 година

Русия смята, че техните дейности в Черноморския район са рутинни и съвместими с интернационалното право.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР