Русия обстрелва с ракети жп гара в Днепропетровска област. Трима

...
Русия обстрелва с ракети жп гара в Днепропетровска област. Трима
Коментари Харесай

Зеленски пред Съвета за сигурност на ООН: Русия трябва да спре „ядрения си шантаж“

„ Русия обстрелва с ракети жп гара в Днепропетровска област. Трима души са убити и 50 са ранени. Това е нашият живот. Ето по какъв начин Русия се приготвя за тази сесия на Съвета за сигурност “, добави той.

 

„ Днес нашата страна отбелязва Деня на независимостта си и в този момент всеки може да види какъв брой доста светът зависи от нашата самостоятелност. Ако Русия не бъде спряна в този момент, съветските убийци евентуално ще стигнат и до други страни в Европа, Азия, Африка и Латинска Америка “, сподели още Зеленски, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция. По думите му „ Русия би трябвало да бъде държана виновна за незаконната си експанзия против Украйна “.

 

В началото на съвещанието съветският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Василий Небензя се опълчи на присъединяване на Зеленски, отбелязвайки, че не възразява по принцип против присъединяване на украинския президент, а против обстоятелството, че той не участва персонално. Страните членки на Съвета за сигурност обаче гласоподаваха в поддръжка на присъединяване на Зеленски с 13 гласа „ за “, един „ въздържал се " и един „ срещу “.

 

На съвещанието на Съвета за сигурност генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди „ неуместната “ война в Украйна, тъкмо шест месеца след началото на съветската инвазия, и сподели, че днешният ден съставлява „ печален и драматичен жалон “, съобщи Франс прес.

 

„ Днес е печален и драматичен ден. Шест месеца откогато на 24 февруари стартира съветската инвазия в Украйна. През този опустошаващ интервал хиляди цивилни бяха убити и ранени, измежду тях и стотици деца. Безброй други изгубиха непосредствен, другар и обичан. Светът видя тежки нарушавания на интернационалните правила за правата на индивида и интернационалното филантропично право “, съобщи той.

 

Гутериш повтори дълбокото си безпокойствие, обвързвано с бойните дейности към Запорожката АЕЦ. „ Всякаква нова ескалация на обстановката може да докара до самоизтребление “, счита той.

 

„ Днес се навършват шест месеца от авансово плануваната, неоправдана, брутална и широкомащабна война на Русия против Украйна..., шест месеца на безсрамни неистини и нарушавания на интернационалното право..., шест месеца на ужасни жестокости “, сподели на собствен ред американската непрекъсната представителка в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд.

 

„ И за това принуждение и кръвопролитие, за тази филантропична и продоволствена рецесия, за тези нарушавания на човешките права и закани против уязвими групи цялата отговорност носи само Русия “, добави тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР