Русия обмисля създаването на ново министерство за младежка политика и

...
Русия обмисля създаването на ново министерство за младежка политика и
Коментари Харесай

ISW: Русия ще насажда милитаристичната идеология на Путин сред младежта

Русия обмисля основаването на ново министерство за младежка политика и патриотично образование , което евентуално е част от продължаващия опит за втълпяване на прокремълска и одобрявана от Кремъл идеология в идващото потомство на Русия.

За това предизвестява в дневния си разбор Института за проучване на войната (ISW).

На 9 април съветското издание " Ведемости " заяви, че четири неназовани източника, близки до администрацията на съветския президент, са декларирали, че съветските управляващи обмислят основаването на ново министерство за младежка политика и патриотично образование , което ще бъде образувано въз основата на Руската федерална организация по въпросите на младежта (Росмолодеж), която по-късно ще поеме някои функционалности по патриотично образование от Министерството на образованието.

Руските ултранационалистически военни блогъри не престават да употребяват гневна антимигрантска изразителност и да приканват за ксенофобски вътрешни политики, само че по този метод разкриват присъщото двуличие в отношението на Русия към личните ѝ локални етнически малцинства.

Няколко ултранационалистически военни блогъри се възползваха от обява от 5 април на културния център " Дом на дружбата " в Ленинградска област за награждаването на локалната узбекска културна организация " Хорезм " с грант за работата ѝ по " хармонизиране на междуетническите връзки и поддръжка на дребните коренни нации на Ленинградска област ".

Няколко блогъри отвърнаха, че узбеките не са радикално население на Ленинградска област и зададоха въпроса за какво узбекска културна организация е получила премия от бюджета на Ленинградска област.

Друг съветски провоенен блогър разгласява на 9 април пост, който по-късно беше публикуван от канал в Telegram, обвързван със затворения някогашен съветски офицер и ултранационалистически коментатор Игор Гиркин, в който назовава вътрешната обстановка в Русия " миграционна злополука " , упреква мигрантите, че нападат съветския вътрешен гръб и че " разпростират етнически, стопански и набожен гнет против коренните жители на Руската федерация от всички етноси ".
 The Hill: Русия на Путин е екзистенциална опасност за Европа
The Hill: Русия на Путин е екзистенциална опасност за Европа

Западът не съумя да се оправи с предизвикването

Блогърите, които подлагат на критика управляващите в Ленинградска област, и постът, интензивен от канала, обвързван с Гиркин, всички те дефинират тясно мюсюлманските мигранти от централноазиатските страни като очевидна опасност за " коренните руснаци " .

Антиимигрантската изразителност се ускори след нападението от 22 март против " Крокус сити хол ".

По време на срещите на съветския външен министър Сергей Лавров с китайския президент Си Дзинпин и външния министър Ван И в Пекин на 9 април съветските държавни медии подчертаха взаимните старания на Русия и Китай за битка с възприеманото от Запада " двойно въздържане ", ориентирано против Русия и Китай .

Кремълската осведомителна работа ТАСС заяви, че Ванг е предложил на Китай и Русия да се ангажират с " двойно противопоставяне " в отговор на хипотетичните опити на Запада за " двойно въздържане ", ориентирани против Русия и Китай.
 Путин изключва Русия да е цел за ислямските фундаменталисти
Путин изключва Русия да е цел за ислямските фундаменталисти

" Ние сме страна, която дава неповторим образец за междурелигиозна естетика и единение "

Лавров съобщи, че руско-китайското " всеобхватно партньорство и стратегическо взаимоотношение " са достигнали " невиждано равнище " и че Русия и Китай имат общи интернационалните ползи и ще координират дейностите си за решение на вътрешни и външни проблеми.

Лавров съобщи, че руско-китайските връзки надвишават " военно-политическия съюз от времето на Студената война " и че двете страни работят за основаването на " многополюсен международен ред " посредством многостранни формати , които включват БРИКС и Шанхайската организация за съдействие (ШОС).

Главното военно разузнаване на Украйна (ГУР) евентуално е отговорно за удара с дрон против военновъздушната база Борисоглебск във Воронежка област през нощта на 8 против 9 април.

Говорителят на ГУР Андрий Юсов съобщи пред радио " Свободна Европа/Радио Свобода " (RFE/RL), че два неуточнени дрона са блъснали авиационния център в Борисоглебск , за който се оповестява, че образова екипажи на съветски фронтови бомбардировачи и ударна авиация, и че по предварителна информация ударът е развалил неуточнени механически уреди в авиобазата.
 Путин стяга режима, офанзивата в Украйна и заканите към Европа
Путин стяга режима, офанзивата в Украйна и заканите към Европа

Кремъл има шест месеца да предприеме военни или дипломатически начинания и да усили своето преимущество в Украйна, до момента в който американците ще бъдат парализирани и неспособни да се движат заради предизборната акция

Кремъл евентуално ще може да се възползва от новото съглашение, подписано от свързаната с Кремъл губернаторка на проруската молдовска самостоятелна област Гагаузия Евгения Гуцул и държавна съветска банка, с цел да продължи напъните си за дестабилизиране на молдовското общество , да нападна демократичното държавно управление на Молдова и да предотврати присъединението на страната към Европейския съюз (ЕС).

Руските военни управляващи в Армения задържаха още един съветски жител в Армения, евентуално в опит да утвърдят военната и политическата си власт над Армения и да оспорят суверенитета на страната на фона на продължаващото утежняване на армено-руските връзки.
 WP: Планът на Тръмп за завършек на войната – дава Крим и Донбас на Путин
WP: Планът на Тръмп за завършек на войната – дава Крим и Донбас на Путин

Хвалбите на любимеца на републиканците за президент в действителност крият отвод от територии за Киев и съгласно специалисти, това е доста неприятна договорка

Арменският клон на интернационалната правозащитна организация Хелзинкска гражданска асамблея във Ванадзор заяви на 9 април, че съветската военна полиция в 102-ра военна база в Гюмри, Армения, е задържала съветския жител Анатолий Щетин в Армения за дезертиране и има намерение да го трансферира наложително в Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР