Русия обеща да не се меси в предстоящите президентски избори

...
Русия обеща да не се меси в предстоящите президентски избори
Коментари Харесай

Белият дом обяви, че Русия е обещала да не се меси в американските избори

Русия даде обещание да не се меси в идните президентски избори в Съединени американски щати. Това съобщи американският консултант по националната сигурност Робърт О`Брайън, представен от ДПА.

О`Брайън съобщи, че е получил уверения за това от съветска страна на среща през вчерашния ден със секретаря на Съвета за национална сигурност на Русия Николай Патрушев в Женева, добавя Българска телеграфна агенция.

" Дадох доста ясно да се разбере, че Съединени американски щати няма да толерират никаква непозната интервенция в нашите избори, а Русия се ангажира да не подхваща сходни дейности ", сподели О`Брайън.

Той добави, без да навлиза в детайлности, че двете страни са се разбрали и по редица други въпроси, в това число контрола на въоръжението, арменско-азербайджанския спор, Сирия и Афганистан.

Това изказване е в директно несъгласие с оценките на американското разузнаване, че Русия се стреми да повлияе на изборите на 3 ноември, отбелязва ДПА.

През август Бил Еванина, шефът на Националния център за контраразузнаване и сигурност, съобщи, че Русия е подхванала редица ограничения " да очерни на първо място някогашния вицепрезидент (Джо) Байдън ", претендент на демократите за президент на тазгодишните избори.

През септември софтуерният колос Майкрософт сподели, че съветски хакери нападат консултанти на републиканците и демократите и американски мозъчни тръстове.

Разузнавателните служби на Щатите заключиха, че Русия се е намесила на изборите през 2016 година в интерес на Доналд Тръмп.

Действащият президент постоянно омаловажава или отхвърля капацитета за съветска интервенция в демократичния развой в Съединени американски щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР