Русия няма предпочитан кандидат на президентските избори в САЩ през

...
Русия няма предпочитан кандидат на президентските избори в САЩ през
Коментари Харесай

Песков: Русия няма предпочитан кандидат-президент на САЩ

Русия няма желан претендент на президентските избори в Съединени американски щати през ноември, само че „ демократите са по-предсказуеми “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Пeсков, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

„ Нямаме желан претендент, само че, несъмнено, демократите са по-предсказуеми. Това, което Путин приказва за предсказуемостта (на президента на Съединени американски щати Джо Байдън), се отнася на практика за всички демократи, в това число и за вицепрезиденката Камала Харис “, съобщи Песков.

Той означи, че може да се предвижда продължение на политическата линия на Съединени американски щати във връзка с Русия.

Същевременно Песков съобщи, че съветският президент Владимир Путин в никакъв случай не си разрешава непочтителност към ръководителите на други страни, като в същото време напомни по какъв начин Байдън назова преди време съветския си сътрудник „ палач “.

„ Президентът Путин постоянно е извънредно деликатен в изказванията си за своите сътрудници. Той в никакъв случай не си разрешава, освен неучтивост, а даже непочтителност към ръководителите на други страни. Разбира се, за него беше неясно, когато ръководителите на други страни, изключително президентът на Съединените щати, употребява в речника си такива думи, когато приказва за собствен сътрудник “, сподели той.

Същевременно Песков се усъмни на изказванията на някогашният американски президент и сегашен претендент за поста от Републиканската партия Доналд Тръмп, че има опция, при положение, че го изберат, да реши спора в Украйна за денонощие.

„ Не мисля, че има вълшебна пръчица. Не е допустимо да се направи каквото и да е за едно денонощие “, съобщи Песков, разяснявайки обещанията на Тръмп.

„ Ако предположим, че идващият президент на Съединени американски щати съобщи по време на встъпителната си тирада, че Съединени американски щати са за мир и по тази причина приключват поддръжката си за Украйна, стопират всичките стратегии за военна помощ и приканват страните да седнат на преговорната маса, то като цяло, на сутринта, на някой нещо в главата ще му се промени, изключително в Киев “, съобщи представителят на Кремъл. Същевременно той означи, че това са хипотетични разсъждения.

Тръмп неведнъж е обещавал да позволи украинския спор още преди встъпването си в служба. Той също по този начин означи, че в случай че завоюва изборите, незабавно ще се обърне персонално към президентите на Украйна и Русия с апел за начало на договаряния.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР