Русия няма право на вето върху присъединяването на Украйна към

...
Русия няма право на вето върху присъединяването на Украйна към
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия няма право на вето върху разширяването на НАТО, предстоят важни решения

Русия няма право на несъгласие върху присъединението на Украйна към НАТО. Това съобщи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на срещата на върха на страните от формата „ Букурещ 9 “ (Б-9), заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Всички съдружници са съгласни, че вратите на НАТО остават отворени, че Украйна ще стане член на Алианса и че Русия няма право на несъгласие ", акцентира той на срещата на страните от Източния фланг на НАТО, която се организира в Братислава.
Преговорите в словашката столица се водят преди срещата на върха на Пакта, която ще се състои идващия месец във Вилнюс. Столтенберг е заявявал, че на нея ще бъдат взети " извънредно значими " решения.

На тази среща на върха " ще засилим поддръжката си за Украйна с многогодишна стратегия за помощ, с цел да й помогнем да премине от стандартите от руската ера към стандартите на НАТО и да я приближим към НАТО ", добави той.

Във Вилнюс " би трябвало да се споразумеем и за по-силен ангажимент за увеличение на вложенията в защитата до най-малко 2 % от Брутният вътрешен продукт ", добави той.

Столтенберг акцентира, че работи интензивно, с цел да подсигурява, че " скоро ще приветстваме Швеция като пълновръстен член на този съюз ".

Швеция и Финландия изоставиха десетилетията на военно необвързване и подадоха молба за присъединение към Алианса в отговор на съветското навлизане в Украйна. През април Финландия стана публични член на НАТО.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР