Русия няма планове да нахлува във ФинландияРазширяването на Северноатлантическия алианс

...
Русия няма планове да нахлува във ФинландияРазширяването на Северноатлантическия алианс
Коментари Харесай

Бившият офицер от разузнаването Ритър: Присъединяването на Швеция към НАТО прави блока по-уязвим

Русия няма проекти да нахлува във Финландия
Разширяването на Северноатлантическия алианс с още една страна ще направи блока по-уязвим. Това написа някогашният офицер от американското разузнаване Скот Ритър на страницата си в обществената мрежа X (Twitter), разяснявайки окончателното утвърждение от Турция на кандидатурата на Швеция и позицията на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който има вяра, че това ще бъде от изгода за НАТО, ще направи блока по-силен и по-единен.

 „ Не можете да станете по-силен, като увеличите уязвимостта си. Слава богу, Русия няма проекти да нахлува във Финландия “, разяснява Ритър малко последните събития и изказвания. Според него същинското положение на нещата ще бъде демонстрирано още от ученията на НАТО Steadfast Defender 2024.

Бившият шпионин счита, че те ще разкрият „ уязвимостта на Швеция и Финландия “ по отношение на член 5 от Хартата на НАТО за груповите защита и военните ще бъдат изправени пред логистичен призрачен сън.

На 23 януари турският парламент утвърди законопроект за одобрение на протокола за присъединение на Швеция към НАТО. На 25 януари президентът Реджеп Тайип Ердоган го подписа и на същия ден документът беше оповестен в формалния вестник на държавното управление (Resmi gazete).

Единствената страна, която към момента не е утвърдила шведската молба, е Унгария. Парламентът на републиката ще стартира да преглежда въпроса по време на пролетната сесия, която ще стартира в средата на февруари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР