Русия няма да прекрати своята мисия в Приднестровието. Това заяви

...
Русия няма да прекрати своята мисия в Приднестровието. Това заяви
Коментари Харесай

Русия няма да се откаже от мисията в Приднестровието

Русия няма да приключи своята задача в Приднестровието. Това съобщи съветският вицепремиер Дмитрий Рогозин, представен от ТАСС.

Той акцентира, че съветските управляващи поддържат непрекъснат контакт с Върховния съвет на Приднестровието. Те търсят разновидности за решение на комплицираните въпроси в района.

„ Ние няма да допуснем деградация в статута на Приднестровието. Там живеят наши сънародници и съграждани, като ние не считаме да прекратим нашата миротворческа задача. Ние постоянно ще обясняваме смисъла и наличието на нашата политика в изгода и отбрана на гражданските и стопански права на нашите сънародници. Ние ще се борим с неспиращите опити за дескридитиране на кардиналната линия, която сме заели. Сигурни сме в нашата позиция “, съобщи Рогозин.

Според него сега се търси решение, поради проблемите, породени от блокадата на Кишинев и Запада над непризнатата република.

Приднестровието не е прието интернационално. Републиката разгласи самостоятелност през 2005 година От тогава тя е в непрестанни разногласия с Молдова. Все отново районът се употребява с поддръжката на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР