Русия няма да прави едностранни отстъпки на САЩ на предстоящите

...
Русия няма да прави едностранни отстъпки на САЩ на предстоящите
Коментари Харесай

Русия изключва да прави отстъпки, САЩ да не си правят илюзии

Русия няма да прави едностранни отстъпки на Съединени американски щати на идните на следващия ден в Женева договаряния. Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от " Спутник ".

Той дефинира като " разочароващи " сигналите, които идват от Вашингтон и Брюксел през последните дни, и акцентира, че Москва желае " юридически, правни гаранции, че НАТО няма да се уголемява в бъдеще ", водена от " уплахата от Русия и неправилното схващане за същината на съветската политика ".

Според Рябков е доста евентуално Москва да се сблъска с отвращение от страна на Съединени американски щати и НАТО да схванат потребностите й.

Разбира се, че няма да вършим никакви отстъпки под напън и закани , безапелационен бе той.

Дипломатът акцентира, че това е " изцяло изключено ", тъй като правенето на отстъпки допуска да се работи в ущърб на личните ползи във връзка с националната сигурност.
 Съединени американски щати може да изтеглят войски от Източна Европа и да се договорят с Русия
Съединени американски щати може да изтеглят войски от Източна Европа и да се договорят с Русия

Но трябват реципрочни дейности за понижаване напрежението по границата Русия-съюзниците от НАТО

Рябков предизвести и че идващите договаряния по отношение на гаранциите за сигурност със Съединени американски щати може да се лимитират до една-единствена среща, в случай че отсрещната страна пренебрегне причините на Русия.

По негови думи това е вероятен сюжет. Рябков посъветва Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО " да не си вършат илюзии " преди срещата на следващия ден в Женева.

" Няма да просим, имаме ясно дефинирана цел, която би трябвало да реализираме при изискванията, които сме сложили. Толкова е просто ", отсече той.

Зам.-министърът се разгласи срещу " вървенето в кръг и повтарянето на едни и същи неща ".
 Съединени американски щати и Германия виждат опасност за мира в Европа с дейностите на Русия против Украйна
Съединени американски щати и Германия виждат опасност за мира в Европа с дейностите на Русия против Украйна

Блинкън: При навлизане е мъчно да си представим стартиране на " Северен поток 2 "

" Ако отсрещната страна не покаже подготвеност да вземе поради нашите цели и да им отговори градивно, разговорът ще загуби смисъл. Какъв смисъл има тогава да го продължаваме? Не разбирам ", разяснява дипломатът.

На утрешните договаряния в Женева сред Русия и Съединени американски щати ще бъдат разисквани контролът върху нуклеарните оръжия, както и ескалацията на напрежението към Украйна.

Начело на американската делегация ще бъде първият заместник-държавен секретар Уенди Шерман. Освен това на 12 януари е планувано съвещание на Съвета Русия-НАТО в Брюксел, а на 13-ти във Виена - съвещания в границите на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.
 Срещата в Женева няма да е лесна
Срещата в Женева няма да е лесна

Песков: Не, този ден не може да стане исторически и не трябва да чакаме пробиви
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР