Русия няма да остави без отговор излизането на САЩ от

...
Русия няма да остави без отговор излизането на САЩ от
Коментари Харесай

Руската армия заплаши с подобаващ отговор на развалянето на ядрения договор

Русия няма да остави без отговор излизането на Съединени американски щати от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват (РСМО). Това съобщи през днешния ден началникът на съветския Генерален щаб ген. Валерий Герасимов на брифинг за задграничните военни аташета, на който показа най-новата съветска военна техника, съобщи ТАСС.

Договорът беше подписан сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики през 1987 година

" Бих желал да осведомя посредством вас вашите ръководители, че в случай че договорът за РСМО бъде опустошен, това няма да остане без отговор от наша страна ", сподели той. Според шефа на съветския Генщаб изказването на американския президент Доналд Тръмп, че Щатите считат да изоставен този контракт, е рискова стъпка, която може " да повлияе отрицателно освен върху европейската сигурност, само че и върху стратегическата непоклатимост като цяло ".

Защо се отдръпват Съединени американски щати

Вчера държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи, че страната му се отдръпва за 60 дни от контракта с Русия за премахването на нуклеарните ракети със междинен и дребен обхват в Европа.

След края на срещата на външните министри от НАТО в Брюксел през вчерашния ден Помпейо означи, че това е период, в който Русия може да се върне към осъществяването на контракта от 1987 година. По неговите думи Москва е развивала от началото на века новата ракетна система, която е в нарушаване на контракта и е отричала за това до предходната есен, когато Вашингтон е оповестил наименованието на ракетната система.

Руските ракети са директна опасност за Европа. Проявихме извънредно самообладание Русия да се върне към съглашението. В тези 60 дни няма да разполагаме нови ракети. Руснаците нямаха никакво желание до момента да се съобразят с многократните ни предизвестия, посочи Помпейо.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР