Русия няма да кани никакви чуждестранни лидери на традиционния военен

...
Русия няма да кани никакви чуждестранни лидери на традиционния военен
Коментари Харесай

Без чуждестранни лидери на парада на победата в Русия, Путин ще държи реч

Русия няма да кани никакви задгранични водачи на обичайния боен церемониал по случай Деня на успеха на 9 май, провеждащ се за втора поредна година на фона на войната в Украйна, съобщи ДПА.
Прочетете още
" Няма да има специфични предложения тази година ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация " Интерфакс ".

Само президентът на Киргизстан Садир Жапаров ще участва на тържествата за 78-ата годишнина от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората международна война, защото ще бъде на работна аудиенция в Москва по това време.

Официално Кремъл оправда отсъствието на задгранични водачи с това, че тази година не е кръгла годишнина от успеха над фашизма.

Песков сподели обаче, че съветският президент Владимир Путин ще произнесе обичайна си тирада по време на парада.

" Разбира се, че ще има тирада (на Владимир Путин) ", сподели представителят на Кремъл, представен от ТАСС.

Миналата година нямаше нито един задграничен водач - даже ръководителят на съюзната Беларус Александър Лукашенко - а парадът се състоя единствено два месеца и половина след нападението против Украйна. И тогава обяснението на управляващите бе, че в действителност те самите са решили да не канят никого, тъй като датата не била юбилейна, а датата, на която в Съюз на съветските социалистически републики и Русия означават края на Втората международна война в Европа, била " наш празник, заветен празник за цяла Русия, за всички руснаци ".

Две седмици преди парада в Москва за него няма детайлности, което е извънредно за сходно събитие. Обикновено подготовката за него, подготовките за дефилирането и маршировката на блоковете от военнослужещи стартират на полигони към Москва до един месец авансово.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР