Русия няма да кани никакви чуждестранни лидери на традиционния военен

...
Русия няма да кани никакви чуждестранни лидери на традиционния военен
Коментари Харесай

Кремъл няма да кани никакви чуждестранни лидери на парада за 9 май

Русия няма да кани никакви задгранични водачи на обичайния боен церемониал по случай Деня на успеха на 9 май, провеждащ се за втора поредна година на фона на войната в Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Няма да има специфични предложения тази година ", сподели през вчерашния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация " Интерфакс ".

Садир Жапаров ще участва на тържествата за 78-ата годишнина от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората международна война, защото ще бъде на работна аудиенция в Москва по това време.

Официално Кремъл оправда отсъствието на задгранични водачи с това, че тази година не е кръгла годишнина от успеха над фашизма.

Песков сподели обаче, че съветският президент Владимир Путин ще произнесе обичайна си тирада по време на парада.

" Разбира се, че ще има тирада (на Владимир Путин) ", сподели представителят на Кремъл, представен от ТАСС.

Миналата година нямаше нито един задграничен водач - даже ръководителят на съюзната Беларус Александър Лукашенко - а парадът се състоя единствено два месеца и половина след нападението против Украйна. И тогава обяснението на управляващите бе, че в действителност те самите са решили да не канят никого, тъй като датата не била юбилейна, а датата, на която в Съюз на съветските социалистически републики и Русия означават края на Втората международна война в Европа била " наш празник, заветен празник за цяла Русия, за всички руснаци ".

Две седмици преди парада в Москва за него няма детайлности, което е извънредно за сходно събитие. Обикновено подготовката за него подготовките за дефилирането и маршировката на блоковете от военнослужещи стартират на полигони към Москва до един месец авансово.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР