Русия никога няма да бъде либерална демокрация и трябва да

...
Русия никога няма да бъде либерална демокрация и трябва да
Коментари Харесай

Кулеба: Русия трябва да бъде натикана в границите ѝ и заключена, без значение кой е на власт

Русия в никакъв случай няма да бъде демократична народна власт и би трябвало да бъде " натикана в границите и заключена ", сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба в петък.

„ Основното нещо в този момент е... да накараме нашите сътрудници да схванат, че без значение кой е на власт там, Русия няма да се трансформира в демократична, демократична страна... Те би трябвало да бъдат натикани в техните граници и заключени “, сподели Кулеба.

Той сподели, че някои хора на Запад към момента се опасяват от следствията от съветското проваляне в Украйна.

„ Мнозина откровено поддържат Украйна, само че към момента не могат да си показват провалянето на Русия. Вече започнах да им споделям, че светът няма да рухне, в случай че Русия рухне “, добави той.

Той отхвърли известията, че Съединени американски щати обмислят три благоприятни условия за вероятно споразумяване на Украйна - връщане към границите от 1991 година или тези от 23 февруари преди началото на тазгодишната война и връщане на Донбас, само че без Крим.

Нищо сходно не е било обсъждано по време на диалозите сред президента Володимир Зеленски и президента на Съединени американски щати Джо Байдън, увери той.

Той сподели, че позицията на Зеленски и Украйна по отношение на нейните интернационално приети граници „ е допустимо най-ясна “.

„ Нито една педя украинска земя няма да бъде обект на дипломатически или военни отстъпки “, акцентира той, като добави, че твърдата позиция на Украйна в договарянията е „ военна дипломация “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР