Русия - необятна по размери, достатъчно голяма, за да е

...
Русия - необятна по размери, достатъчно голяма, за да е
Коментари Харесай

Новото туристическо лого на Русия - врата към "цял свят" или "стилизиран трактор "Беларус""

Русия - необятна по размери, задоволително огромна, с цел да е обособен континент, и изумяваща гости и откриватели от епохи - среща компликации в напъните да създаде ясна " връзка " на културните си благоприятни условия, която да сервира към световна аудитория и да насърчи туризма в по-малко извести райони. Новото лого, което съставлява всеки от районите на страната, обаче ще разреши на Руския ръб за туризма да направи крачка в това изпитание, написа списанието Transform Magazine, което се занимава с планове по ребрандиране и насърчаване на марки.

Логото беше определено в края на предходната година след конкурс, почнал през 2015-а и завършил с шест оферти финалисти. Победителят, резултат от взаимна работа сред няколко студиа, цели да " отрази Русия такава, каквато е известна на същинските руснаци " и да " уточни цялостен един свят вътре в Русия, " написа списанието и прибавя, че задачата е била крачка настрана от клишетата, постоянно появяващи се в новите лога на доста страни.

На процедура логото " Русия - това е целият свят " показва с геометрични фигури, по една за всеки район (например анексираният през 2014 година Крим е малко правоъгълниче в лявата част на картата, а Калининград - малко кръгче, откъснато от другите фигури), картата на страната.

Заради стилистичното си подобие с съветския супрематизъм (сравненията с работата на художника Казимир Малевич провокираха и криктики в обществените мрежи), авангардно придвижване от началото на 20 в., някои считат логото за комплицирано, само че в действителност то е много гъвкаво и дава опция за акомодации, отбелязва изданието. То цитира уеб страницата на съветската организация " Ростуризм ", съгласно която новият бранд отразява съветската кухня и просвета, както и многоликите пейзажи, и съставлява " стилизирана карта на Русия " - " детайлите, от които е съединено, обрисуват точките и териториите в нашата Родина, отразявайки характера ѝ безапелационно и налично. "

 Новото туристическо лого на Русия - врата към
© http://tourbrand.russia.travel

Според списанието в логото има въздействие от футбола поради идното домакинство на международното състезание, което за пръв път ще се организира в " две елементи на света - Европа и Азия... Без подозрение Русия чака огромен състезателен фестивал, който ще се помни дълго време ".

" Ростуризм " също по този начин желае да обърне внимание и на по-малко туристическите градове като Москва и Санкт Петербург, в това число тези с " по-азиатско въздействие " като Красноярск, Саха и Коми, които обаче оферират " неповторимо съветско културно прекарване ", отбелязва организацията.

Според някои критици концепцията на новия бранд е неразбираема, както е проблематична и организацията на състезанието. Други отиват още по-далеч и настояват, че Русия е изобразена като стилизиран трактор " Беларус ", трети - че " Кавказ пропълзява върху Моска ", не е ясно къде е по-голямата част от Далечния изток на Русия или че дизайнът " извиква прекомерно разнообразни асоциации, " а имената на районите, отговарящи на геометричните фигури, се четат мъчно. Не всички отзиви са сериозни обаче - доста от тях приветстват логото като отговарящо на съветските потребности.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР