Русия не смята, че е възможно връщане към формат Г-8

...
Русия не смята, че е възможно връщане към формат Г-8
Коментари Харесай

Русия: Връщането ни в Г-8 е невъзможно без единодушното съгласие на страните-членки

Русия не счита, че е допустимо връщане към формат Г-8 без единодушието на всички страни от Г-7 по този въпрос, съобщи ТАСС, представена от novini.bg.

" Разбира се, връщане в " седморката " е невероятно по покана на единствено една от страните, защото всички решения се одобряват с консенсус ", съобщи представителят на съветския президент Владимир Путин  Дмитрий Песков. Той отговори негативно на въпрос дали Москва счита за провокация от страна американския държавен глава Доналд Тръмп изказването му за връщане към формат Г-8, имайки поради различията измежду страните от групата по този въпрос.

Песков подсети думите на съветския президент Путин, че за Москва връщането към формат Г-8 не е самоцел.

" В същото време Русия не се е отказвала от никакви формати на другарство, само че и не има намерение да натрапва присъединяване на който и да било ", добави той.   Песков означи, че Путин е последовател на уреждането на положителни връзки с всички страни от Г-7. Той уточни, че контактите на Русия с редица страни от " седморката " се развиват позитивно и загатна Япония, Италия, Франция и Германия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР